Ελληνίδα της Μελβούρνης υποψήφια στις ευρωεκλογές

Μια πρώην συμπάροικος της Μελβούρνης είναι ανάμεσα στους εκπροσώπους ελληνικών κομμάτων που διεκδικούν μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο λόγος για την Αγλαΐα (Αλία) Παπαγεωργίου, που κατέρχεται στις φετινές ευρωεκλογές ως υποψήφια του κόμματος Πράσινοι – Αλληλεγγύη.

Οι “παλιοί” της Μελβούρνης ίσως θυμούνται τον πατέρα της Αλίας, Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος εργαζόταν στον “Νέο Κόσμο”, ενώ και η ίδια μάλιστα είχε δουλέψει για ένα διάστημα στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας.

Με καταγωγή από τα Τρίκαλα, η Αλία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη, ενώ αργότερα μετακόμισε στις Βρυξέλλες όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος και διετέλεσε αρχισυντάκτρια της εφημερίδας New Europe, ενώ μεταξύ 2015 και 2018 ανέλαβε το γραφείο τύπου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αυστραλία.

Σήμερα εργάζεται στον επικοινωνιακό τομέα για θεσμικά όργανα της Ε.Ε., είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες (ΑΕJ Belgium) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Brussels Press Club Europe. Είναι απόφοιτος Ευρωπαϊκού Δικαίου του πανεπιστημίου Kent της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ μεταξύ άλλων παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα κυβερνοασφάλειας, στρατηγικής και διπλωματίας.

Να θυμίσουμε ότι οι ευρωεκλογές, που πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα την Κυριακή 26 Μαΐου, την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στη χώρα.