Ραντεβού Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό για debate στη Βουλή

«Όχι» στον Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό debate είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά έδωσε… ραντεβού με τον πρωθυπουργό για debate στη Βουλή.

Έτσι, η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή, καθώς η πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη (το επανέλαβε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και η απόφαση Τσίπρα να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης δημιουργούν τις συνθήκες για μια αναμέτρηση τριήμερης διάρκειας εφ’ όλης της ύλης ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Αυτό ακριβώς είναι που απαντούν από τη ΝΔ στην πρόταση Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών, εκτιμώντας ότι η ουσία της πρότασης και κυρίως το timing αυτής συνιστούν έναν ακόμη τακτικισμό εκ μέρους του πρωθυπουργού και μια προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού. Δεν πέρασε, άλλωστε, απαρατήρητο το γεγονός ότι η πρόταση για debate εν όψει των ευρωεκλογών δεν περιλαμβάνει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, αλλά μόνο τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Στη ΝΔ προετοιμάζονται επίσης και για την κατάθεση της τροπολογίας για τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα, η οποία, όπως και η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μάλιστα στο ζήτημα κατά τη χθεσινή περιοδεία του στο Χαλάνδρι, τονίζοντας πως εάν δεν μειωθεί το αφορολόγητο, τότε ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 750 ευρώ μηνιαίως και σήμερα δεν πληρώνει φόρους, με μειωμένο αφορολόγητο θα πληρώνει φόρο 442 ευρώ ετησίως.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε παράλληλα σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αύριο θα μιλήσει στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ την Κυριακή θα περιοδεύσει στην Καβάλα και τη Δράμα, κινούμενος σταθερά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη την οποία όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξει το προεκλογικό πρόγραμμα του και θα συνεχίσει τα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη Βουλή μόνο την τελευταία ημέρα όταν ο ίδιος θα απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βάρος της αντιπαράθεσης θα επωμιστούν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τα οποία θα αναδεικνύουν ένα ένα τα θετικά μέτρα τα οποία έχει φέρει η  κυβέρνηση προς ψήφιση όλο το τελευταίο διάστημα.