Στοχασμοί: Φύγε από τη ζωή σου!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Παράτα τα όλα και φύγε από τη ζωή σου!
Σου φταίνε οι άλλοι, σου φταίνε οι καταστάσεις, σου φταίνε τα γεγονότα, σου φταίνε οι ακατάλληλες συνθήκες, σου φταίνε οι χώρες, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικές, οι θρησκείες, οι κοινωνίες, οι λαοί, οι Θεοί, τα σύμπαντα! Όλα σου φταίνε!
Γι αυτό σου λέω, παράτα τα όλα και φύγε από τη ζωή σου!
Το μόνο που πραγματικά ευθύνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή που ζεις, είναι ο τρόπος που ζεις τη ζωή σου. Αν σου μυρίζει σαπίλα, είναι γιατί σαπίλα βγάνει η αναπνοή σου. Αν σου φταίνε όλα, είναι γιατί σου φταίει ο εαυτός σου. Αν με τίποτα δεν ικανοποιείσαι, είναι γιατί δεν σου αρέσεις. Αν δεν βρίσκεις κάτι όμορφο, είναι γιατί δεν εκφράζεις κάτι όμορφο. Αφού ακόμα και αν σταθείς μπροστά σε ένα καθρέφτη, ατέλειες θα βλέπεις στο είδωλό του.
Φύγε λοιπόν, φύγε από τη ζωή σου!
Και δεν εννοώ να ανοίξεις την πόρτα και να τα αφήσεις όλα πίσω! Έχεις επιλέξει να κάνεις τη ζωή που κάνεις και έχει μεγάλο νόημα αυτό. Όπου και να πας εξάλλου με τα ίδια μυαλά, τα ίδια θα αντιμετωπίσεις σε λίγο! Εννοώ να ανοίξεις το μυαλό σου, να αφήσεις πίσω όλα αυτά που κουβαλάς μέσα του, παρελθόντα ή ανησυχίες μελλοντικές, να διαλύσεις την πανοπλία που έχτισες και τα τείχη που σε προφύλασσαν, και να ασχοληθείς με την καλλιέργεια του νοητικού σου κήπου.
Φύγε από τη ζωή σου, αυτή που έχεις χτίσει προσεκτικά με το μυαλό σου, για να βρεις τη ζωή που είναι να ζήσεις.