Την παραίτηση του από την θέση του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπέβαλε το Σάββατο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανης κ. Αντώνιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέροντας Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανης κ. Αντώνιος. (By Φώτη Παπαγερμανού)

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έγιναν αμέσως γνωστοί. Την παραίτηση γνωστοποίησε ο ίδιος με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) προς όλους τους κληρικούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τόνιζαν ότι η στάση του Επισκόπου που εκτελούσε καθήκοντα Πρωτοσύγκελου ήταν στάση ανδρός που γνωρίζει το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και μέχρι την τελευταία στιγμή στήριξε το έργο του ποιμενάρχη του.

Τόσο το έργο της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero όσο και εκείνο της διοικητικής αναβάθμισης της Αρχιεπισκοπής, ήταν στα άμεσα καθήκοντα του Πρωτοσύγκελου και πλέον από σήμερα η διεύθυνση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής παραμένει ακέφαλος.

 

Πηγή:anamniseis.net

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.