Η  χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

«Από τις έξι και μισή, ξέραμε ότι υπάρχουν νεκροί, γιατί είχαμε σηκώσει drone», είπε στο News247 ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μετά τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ και ο Αλέξης Παπαχελάς για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Επομένως, όταν επέστρεψε στις 11 το βράδυ ο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα και όταν μια, περίπου, ώρα αργότερα έδινε τηλεοπτικό σόου  στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δηλώνοντας πως «προέχει η ανθρώπινη ζωή», είχαμε χάσει ήδη πολλές ανθρώπινες ζωές…

Όχι, εμείς, με βάση την απλή λογική, δεν πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για τους νεκρούς.  Λογικά πάντα σκεπτόμενοι, λέμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση υπουργός ή άλλος υπηρεσιακός παράγοντας να αναλάβει την τεράστια ευθύνη να αποκρύψει από τον Πρωθυπουργό την αλήθεια εκείνη την κρίσιμη ώρα!

Εάν υπήρξαν τέτοιοι, ο Πρωθυπουργός, μόλις έμαθε την αλήθεια όφειλε να τους είχε απολύσει!

Δεν νοούνται να υπάρχουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού που να του κρύβουν –για ό,ποιο λόγο- την αλήθεια!

Επομένως,  η ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, στην δική μας τουλάχιστον κρίση και λογική, είναι ολοφάνερη! Ήξερε.

Όμως ένας Πρωθυπουργός που κρύβει για επικοινωνιακούς λόγους την πραγματικότητα από το λαό, είναι ακατάλληλος Πρωθυπουργός. Ένας Πρωθυπουργός που παθαίνει «μπλάκ αουτ» και δεν μπορεί να συντονίσει την κυβέρνησή του είναι ακατάλληλος Πρωθυπουργός. Κι αυτό το πλήρωσε ακριβά μέχρι σήμερα η χώρα: Και με το τρίτο Μνημόνιο. Και με εκατόμβη νεκρών στο Μάτι.

Κανείς δεν παραιτήθηκε, κανείς δεν ανέλαβε ουσιαστικά (και όχι …πολιτικά!) την ευθύνη για τίποτε. Όχι, η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

Με τους Τούρκους, μάλιστα, να εποφθαλμιούν το Αιγαίο και την Κύπρο…