«Μαλλιά κουβάρια» Καμμένος-Κοτζιάς στη Βουλή: Σε ρόλο διαιτητή η Χριστοδουλοπούλου

Έντονη αντπαράθεση είχαν στη Βουλή οι.. ορκισμένοι εχθροί Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος.

Αρχικά, κατά του Πάνου Καμμένου, με αφορμή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία είχε καταθέσει στη Βουλή και προερχόταν από το υπουργείο Εξωτερικών, στράφηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός είπε πως τα μηνύματα που είχε καταθέσει ο κ. Καμμένος στη Βουλή και είχε ισχυριστεί ότι ο κ. Κοτζιάς είχε επιχειρήσει να τα καταστρέψει, δεν είχαν σχέση με τον server του Υπουργείου. Όπως εξήγησε, το πρώτο είχε διεύθυνση Hotmail και το δεύτερο διαφορετικό server, γεγονός που δείχνει ότι «δεν είχα γνώση ως υπουργός».

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Κοτζιάς πρόσθεσε ότι τα emails προέρχονται από αμερικανικό server και επομένως η υποκλοπή θα μπορούσε να γίνει μόνο από χάκερ της ΕΥΠ, των Ρώσων ή των Κινέζων. Κι αυτό γιατί όπως είπε, αν κάποιος προσπαθήσει να χακάρει τους Αμερικάνους χτυπούν «καμπανάκια».

Καμμένος: «Ο Κοτζιάς παραδέχεται δημόσια ότι τα email είναι αληθινά»- Επιμένει στις καταγγελίες για τον διαγωνισμό του ΥΠΕΞ

Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς παραδέχθηκε δημόσια πως ταe mails είναι αληθινά και αδιαμφισβήτητα. «Δείχνουν πως έστησε τον διαγωνισμό στο ΥΠΞΕ. Δεν πρέπει να ψάχνει τα mail στην ΕΥΠ, δεν υποκλέπτει τις ΗΠΑ», είπε και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τις πληροφορίες για τους αμερικανικούς servers, πρέπει να του πω ότι δεν ζούμε στην εποχή των φίλων του της Στάζι όταν έγραφε κείμενα, ούτε οι κινεζικές εταιρίες έχουν φτάσει στο συγκεκριμένο σημείο. Να ψάξει για ποιο λόγο κάποιοι υπάλληλοι στο ΥΠΕΞ έφτασαν «ως εδώ» για τον διαγωνισμό. Και για ποιο λόγο απεπέμφη ο κ. Ξυδάκης όταν ζήτησε αποδείξεις για το πώς θα ανοίξουν τα 80 γραφεία στη Ρωσία. Ή ο κ. Γιώργος Τσίπρας όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με Κοτζιά».

Παρέμβαση Κοτζιά στην Χριστοδουλοπούλου

Στη συνέχεια, ο Νίκος Κοτζιάς ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, που βρισκόταν στην έδρα, κάνοντάς της παρατήρηση ότι ο κ. Καμμένος κανονικά δεν έπρεπε να πάρει τον λόγο, επειδή δεν είναι πλέον αρχηγός κόμματος. «Ηρεμήστε, έχει το δικαίωμα ως πρώην αρχηγός κόμματος… Και ο κ. Βενιζέλος έχει πάρει τον λόγο, και η κα. Μπακογιάννη έχει πάρει τον λόγο. Είναι στα πλαίσια του κανονισμού» είπε η προεδρεύουσα επιχειρώντας να τον αντικρούσει.

Αφού πήρε τον λόγο επί προσωπικού, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «ο Καμμένος απειλεί και εκβιάζει με ψέματα» και τον κάλεσε να επιλέξει αν τα έγγραφα που παρουσιάζει είναι προϊόν υποκλοπής ή πλαστά.