Τσίπρας προς Μητσοτάκη : Εμείς εκπροσωπούμε την κοινωνία, εσείς την ελίτ

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και αλλάζει την αντζέντα κα’ υπόδειξη του επικοινωνιακού επιτελείου του.

«Θέλω να διερωτηθώ δημόσια και ανοιχτά. Γιατί επιλέγεται αυτή την στρατηγική; Της λάσπης στον ανεμιστήρα; Να κυλιστείτε και εσείς σε αυτή την λάσπη και αυτό τον βούρκο αφού μας λέτε ότι είστε μπροστά στις εκλογές είστε σίγουρος νικητής. Ότι έχετε τον θρίαμβο στο τσεπάκι σας. Γιατί λοιπόν έχετε τέτοιο άγχος αφού έχετε τόσο μεγάλη διαφορά; Γιατί πέφτετε τόσο χαμηλά να υβρίζετε ακόμη και νεκρούς; Μήπως ζορίζεστε; Γι’ αυτό θέλετε να συζητάμε για τους πατεράδες μας και το που κάναμε διακοπές αντί για τα οικονομικά σχέδια μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Ζείτε σε μία ψευδαίσθηση. Ίσως να φταίνε οι σύμβουλοι σας που σας λένε έτσι. Ζείτε στην ψευδαίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, ότι είναι μία φωτοβολίδα που θα σβήσει ότι δεν έχει ρίζες στον ελληνικό λαό. Και νομίζω ότι σας συμβουλεύουν λάθος. Και βεβαίως υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πρόκειται να καταρρεύσει αλλά θα κερδίσει τις εκλογικές μάχες γιατί είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός η ΝΔ κάνει λάθος να στρέφει την συζήτηση από την οικονομία στο ηθικό πλεονέκτημα. «Μας δίνετε πάσες σε κενό τέρμα. Το κάνετε για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά την απόλυτη παραδοχή ότι στην οικονομία δεν έχετε πια αφήγημα. Έχετε διαψευστεί. Ο δεύτερος είναι γιατί πιστεύετε ότι θα ρεφάρετε στο ηθικό έλλειμμα. Δεν έχετε καταλάβει ότι η ουσία και το πραγματικό πρόβλημα σας δεν είναι το ηθικό μειονέκτημα που έχετε. Το πρόβλημα σας είναι πολιτικό. Δεν είναι ότι είστε μέρος της ελίτ. Είναι ότι το πρόγραμμα σας και η πολιτικής σας ευνοούν την ελίτ. Δεν έχει κανένα νόημα να προσποιείστε είτε ότι δεν είστε μέρος της ελίτ είτε να μπαίνετε στην αστεία προσπάθεια να πείσετε ότι είμαι εγώ μέρος της ελίτ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αντιγράφει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου. «Παρότι επιλέγω να ρίξω τους τόνους είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε μέχρι τις εκλογές γιατί έχετε αντιγράψει καρμπόν μία καμπάνια που αντιστοιχεί σε ακροδεξιούς υποψηφίους σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Έχετε ακριβώς την καμπάνια που είχε ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία. Fake news τοξικότητα λάσπη στον αντίπαλο τάξη και ασφάλεια», είπε ο πρωθυπουργός.