Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έσπευσε να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλάξει το θέμα, καθώς, όπως υποστήριξε, μία συζήτηση μόνο για Πολάκη ήταν άβολη.

Ο αρχηγός της ΝΔ ταύτισε μάλιστα ολόκληρη την κυβέρνηση με την «αλαζονική, επιθετική και εν τέλει φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας» όπως είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε ορισμένα από τα μέλη της ότι αντάλλαξαν τις αρχές τους με τις καρέκλες.

«Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας, όλοι μαζί είστε Πολάκης» δήλωσε.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στην παραδοχή ότι η συζήτηση την Τετάρτη εκτραχύνθηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να φτάσει εκεί ο διάλογος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «καμία άλλη χυδαία αναφορά» στην οικογένειά του. Προειδοποίησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να είναι πιο προσεκτικός.

«Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως «ο πολακισμός καθιερώνεται ως το τελευταίο  στάδιο της κατρακύλας Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει, ακόμη και σήμερα, εθνικές εκλογές ενώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «Τσίπρας ίσον Πολακη και Πολάκης ίσον Τσίπρας».Τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο πολακισμός έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μία μορφή φασισμού».

Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με την απόφασή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του προσώπου του σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Σημείωσε πως η ειλικρινής συγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και θα μπορούσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να ζητήσει συγνώμη για τις αναφορές του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ή να ζητήσει ο κ. Τσίπρας από τον ίδιο να ανασκευάσει τη δήλωσή του ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στον Μανώλη Κεφαλογιάννη. . «Κακώς  ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές» .

Για τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο, σημείωσε πως «όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας του πολιτικούς αντιπάλους για τις σχέσεις με την ελίτ και κάνεις διακοπές σε κότερο λίγες ημέρες μετά το Μάτι, όταν υπάρχει βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς κριτική».

Σε άλλο σημείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία  στηρίζεται με βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες .