ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Το ακόμη χειρότερο με τον Αλέξη Τσίπρα…

Εδώ ο κόσμος (του ΣΥΡΙΖΑ) χάνεται, εκεί αυτός, συνεχίζει απτόητος τα ταξίδια του! Τη φορά αυτή βρέθηκε στην Πρετόρια  (Ν. Αφρική). Ο λόγος για τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ορκωμοσία του εκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.

 

‘Οχι, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. 54ο ταξείδι είναι αυτό, 60ο; Έχω χάσει πια το λογαριασμό! Ούτε και ο ίδιος θα θυμάται, υποθέτω! Μιλάμε για τον πιο πολυταξιδεμένο Υφυπουργό από τη Μεταπολίτευση και δω, αν όχι και από τον Β’ Παγκόμιο Πόλεμο! Τόσα ταξίδια, τόσα μίλια τόσα χρήματα, και αποτέλεσμα;;; Στα …αζήτητα!

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή και την Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ/Προοδευτική Συμμαχία, απευθύνθηκε στους πολίτες για να πει ότι έλαβε το μήνυμα που έστειλαν στην κυβέρνηση και να υποστηρίξει ότι αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν. Δεν παρέλειψε, όμως, να θέσει και το δίλημμα της επόμενης ημέρας: πρόοδος ή συντήρηση.

 

 

Σε ό,τι αφορά τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας, αν και επιχείρησε χθες να εμφανιστεί μετανιωμένος για λάθη και παραλείψεις ή ακόμη και αποφασισμένος να τα ανατρέψει και να πείσει ξανά τον ελληνικό λαό να τον εμπιστευτεί, στην πραγματικότητα ο απερχόμενος πρωθυπουργός επέλεξε να εκβιάσει και να φοβίσει: χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ακραία νεοφιλελεύθερο και υποστήριξε ότι θα επιστρέψει η άγρια λιτότητα, καθώς επίσης ότι «αυτό που έρχεται είναι σκοτεινό για τον τόπο».

 

Το ακόμη χειρότερο, με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι δεν διδάσκεται από τα λάθη του!..

 

 

 

Μέχρι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλάει, τώρα, για λάθη. Όχι τα τραγικά δικά του στις Πρέσπες. Τα άλλα, των άλλων! Τώρα ο κ. Κοτζιάς αναγνωρίζει πως «ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά»…  Ένα …κομμάτι; Όχι ο Αλέξης;  Και συνέχισε λέγοντας: «Τι μας είπαν εχθές; Φταίει δηλαδή ο λαός, που δεν κατάλαβε;… Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στον κόσμο!… Χρειάζεται αλλαγή ρότας, να πάνε στην άκρη ορισμένοι, που είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό! Μόνο ο λαός έκανε λάθος; Αυτοί που έκαναν λάθος εκτιμήσεις δεν θα αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα».

 

Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι ήδη ένας υπό αναχώρηση Πρωθυπουργός. Τι μέτρα να πάρει;