Νέα βραβεία Bridges Awards για την επιβράβευση της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων στον κόσμο

Η πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό βραβείων για την ανάδειξη και την επιβράβευση της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο θεσμός των Bridges Awards, που υλοποιείται για πρώτη χρονιά φέτος, περιλαμβάνει δύο κατηγορίες βραβείων, τις «Γέφυρες Επιστημονικών Δικτύων» και τις «Γέφυρες Επιχειρηματικής Συνεργασίας».
Η πρώτη κατηγορία επιβραβεύει μεμονωμένα επιστημονικά δίκτυα ή συνεργαζόμενα δίκτυα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν να επιδείξουν αξιόλογα αποτελέσματα, και στα οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 15 μέλη από όλο τον κόσμο.
Η δεύτερη κατηγορία εστιάζει σε επιχειρηματικά σχήματα, στα οποία συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι υπήκοοι (ελληνικής ή μη καταγωγής), με στόχο την παραγωγή προϊόντος ή υπηρεσίας με αντίκτυπο στη χώρα.
Στο πλαίσιο των Bridges Awards, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα σε έως έξι συνεργασίες επιστημονικών δικτύων και σε έως έξι επιχειρηματικές συνεργασίες με αντίκτυπο στην Ελλάδα.
Για τα βραβεία επιστημονικών δικτύων το πρώτο βραβείο θα είναι ύψους 15.000 ευρώ, το δεύτερο 12.000 ευρώ, το τρίτο 10.000 ευρώ, καθώς και τρεις διακρίσεις ύψους 5.000 ευρώ (ανά διάκριση)
Η αξιολόγηση των αιτήσεων βράβευσης θα διενεργηθεί από ειδική επιτροπή.
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση βράβευσης στο http://awards.knowledgebridges.gr. Φορείς υλοποίησης των Bridges Awards είναι η γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /hellasjournal.com