Ανακοίνωση του ΙΣΝ στη μνήμη του Δρ Ανδρέα Γερολυμάτου – Την Πέμπτη η κηδεία του

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Με μεγάλη θλίψη», όπως επεσήμανε, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του ομογενή καθηγητή, Ανδρέα Γερολυμάτου, καθηγητή Ιστορίας και διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, στη Βρετανική Κολομβία, στον Καναδά.

Ο Δρ Γερολυμάτος ήταν επίσης κάτοχος της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες για το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Γερολυμάτο, την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, θα γίνει προσκύνημα από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα -τοπική ώρα- στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου (4500 Arbutus St, Vancouver, BC).

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στον ίδιο ναό, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις 12:30 μ.μ. στο Ocean View Burial Park (4000 Imperial St, Burnaby, BC).

Το ανακοινωθέν του ΙΣΝ ανέφερε για τον Ανδρέα Γερολυμάτο:

«Οι άοκνες προσπάθειες του Δρ Γερολυμάτου συνέβαλαν στην ανάδειξη του ρόλου του Κέντρου―και, κατ’ επέκταση, του Πανεπιστημίου Simon Fraser― στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών.

Το έργο του εξασφάλισε την προσέλκυση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού για το Κέντρο, μέσα από μία σειρά μόνιμων επιχορηγούμενων εδρών, προκειμένου αυτό να εξελιχθεί σε ένα διαχρονικό κέντρο έρευνας και παιδαγωγικής. Η θητεία του ως Διευθυντής του Κέντρου ξεκίνησε το 2011.

Το ερευνητικό έργο του Δρ Γερολυμάτου επικεντρώθηκε στην ελληνική στρατιωτική και διπλωματική ιστορία, από τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών στην Κλασική Ελλάδα έως την εμπλοκή της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης στον ελληνικό εμφύλιο.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Κολέγιο Loyola και στο Πανεπιστήμιο Concordia και ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα των Κλασικών Σπουδών και στη συνέχεια Διδακτορικού στην Ιστορία, από το Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ.

Επιπλέον των ακαδημαϊκών του θέσεων, υπηρέτησε ως μέλος του Καναδικού Συμβουλευτικού Σώματος για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Το ΙΣΝ είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Δρ Γερολυμάτο, ο οποίος συμμετείχε και στο Ετήσιο Συνέδριο του ΙΣΝ το 2013 και το 2017. Το 2017, έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο ‘Beyond Wonder: The Infinite and the Lure of Cyber Space’.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του».

 

Πηγή:ekirikas.gr