Ελληνας επιχειρηματίας από το Τζιμπουτί παντρεύτηκε την ανταγωνίστριά του!

Στο βοτσαλωτό προαύλιο του Αγίου Νικολάου πάνω από το παλιό λιμάνι των Σπετσών, καλεσμένοι από τρεις Ηπείρους, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική περίμεναν τη νύφη το απόγευμα της Παρασκευής. Ενας γάμος με… διεθνή χαρακτήρα και πραγματικά ωραίες παρουσίες.

Κάτω από τον εντυπωσιακό διάκοσμο από λευκά και ροζ λουλούδια που κρεμόταν από το μοναδικής αρχιτεκτονικής καμπαναριό, ο γαμπρός Κυριάκος Αρμενάκης δεχόταν βροχή από ευχές για βίον ανθόσπαρτον. Η αγαπημένη του Λένα Γκαραμπεντιάν έφτασε με λίγα λεπτά καθυστέρηση συνοδευόμενη από τους γονείς της και κατέβηκε καταχειροκροτούμενη, από τη νυφική άμαξα.

Στο εσωτερικό τα κινητά -κυρίως των ξένων καλεσμένων- πήραν φωτιά για να απαθανατίσουν το ζευγάρι στην ομορφότερη στιγμή της ζωής του στο επιβλητικό χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, προστάτη του νησιού, απ΄ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση των Σπετσιωτών κατά των Τούρκων.

Το μυστήριο τέλεσαν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά ο father Alex Karloutsos που ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη και ο Μητροπολίτης Αξώμης Δανιήλ που ταξίδεψε από τις Αντίς Αμπέμπα, μαζί με τον π.Γρηγόριο, ιερέα του Αγίου Νικολάου.

Ο γαμπρός και η νύφη ήταν… ανταγωνιστές
Οι οικογένεια Αρμενάκη διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τροφίμων και ποτών στην Αφρική, με βάση των επιχειρήσεων το Τζιπουτί. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής τους ήταν η οικογένεια Γκαραμπεντιάν , μέχρι που η ζωή ξεπέρασε τη φαντασία και η όμορφη Λένα βρέθηκε στο δρόμο του Κυριάκου. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους στις Σπέτσες, στον ίδιο ναό όπου ο Κυριάκος είχε βαπτιστεί πριν από 30 χρόνια και ο γάμος τους ήταν ένα τριήμερο πάρτι που ξεκίνησε την Πέμπτη με πάρτι στο παλιό λιμάνι.Οι καλεσμένοι φεύγοντας πήραν ως δώρο ένα πακέτο που μύριζε Ελλάδα, με ούζο, λάδι ελιάς αλά και προϊόντα των εταιριών του ζευγαριού. Μετά το γάμο η δεξίωση δίπλα στη θάλασσα ήταν άψογα οργανωμένη και μετατράπηκε σε διαφήμιση για την Ελληνική φιλοξενία, με χαρακτηριστικά πιάτα, από γίγαντες και ντολμαδάκια μέχρι αρνί και ψάρι σε κρούστα αλατιού.

Ειδικά για τον γάμο είχαν φτάσει τρίλιτρες σαμπάνιες και ουίσκι gold που εμφανίστηκαν στα τραπέζια μετά το φαγητό. Οι ξένοι , που έφτασαν από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Ολλανδία, την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και τη Νότια Αφρική ήθελαν να μάθουν τα πάντα γύρω από την Ελληνική κουζίνα, ενώ εντυπωσιάστηκαν από το συγκρότημα που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς αλλά και από το τανγκό που χόρεψαν οι γονείς του γαμπρού Γιάννης και Τερίνα Αρμενάκη σε άψογο συγχρονισμό.

Το γαμήλιο πάρτι κράτησε μέχρι τις 6 το πρωί και στη συνέχεια το ζευγάρι παρέθεσε πρωινό σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού για να αποχαιρετήσει τους καλεσμένους που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κείμενο: iefimerida.gr/Αθανασία Αγγελοπούλου

Φωτογραφία: Ο πατέρας της νύφης τη συνοδεύει στην εκκλησία