Το Σάββατο η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

Εκατοντάδες κληρικοί, ομογενειακοί παράγοντες και πιστοί από όλη την Αυστραλία μεταβαίνουν στο Σίδνεϊ όπου  αύριο (Σάββατο 29 Ιουνίου 2019) θα γίνει η επίσημη τελετή ενθρόνισής του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Redfern του Σίδνεϊ στις 11.00 π.μ.

Στην ενθρόνιση θα παραστούν πολλοί επίσημοι και εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών ενώ η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προτρέπει τους πιστούς να παρευρεθούν στην λαμπρή τελετή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είναι ο 6ος Αρχιεπίσκοπος της Αυστραλίας και η ενθρόνισή του αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για την ορθοδοξία της πέμπτης ηπείρου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το πρώτο ταξίδι του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου εκτός Σίδνεϊ θα είναι στη Μελβούρνη (το μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας στην Αυστραλία) και θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.
Λεπτομέρειες του προγράμματος της επίσκεψής του στην Μελβούρνη θα ανακοινωθούν μετά την ενθρόνισή του.

Εξάλλου συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σίδνεϊ κ. Χρήστο Καρρά και την Επίτροπο Εμπορίου κ. Κάτια Gkikiza είχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος (Φωτό).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καρράς συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την ανάληψη των νέων του ποιμαντικών καθηκόντων στην Ωκεανία ενώ στη συνέχεια συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Τέλος τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο υποδέχτηκε προχθές ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο Πανιερώτατος θα εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Κύπρου στη τελετή ενθρόνισης.

 

πηγή:neoskosmos.com