Ύστατη προσπάθεια Τσίπρα: Τα σημεία-κλειδιά στα οποία ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Μπαίνοντας στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα και πριν ανοίξουν οι κρίσιμες εθνικές κάλπες, στο Μέγαρο Μαξίμου στρέφουν το βλέμμα τους στις ανοιχτές συγκεντρώσεις σε όλη την περιφέρεια, υπουργοί, βουλευτές και κορυφαία κομματικά στελέχη έχουν ριχτεί στη μάχη του σταυρού και στη μείωση της «ψαλίδας» με τη ΝΔ.

Με κορύφωση την κεντρική και τελευταία ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Στο διά ταύτα, όσον αφορά δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα, στο επιτελείο του πρωθυπουργού κρατούν σιγήν ιχθύος, εμμένοντας σε αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός σε όλες τις τελευταίες συγκεντρώσεις του: «Η κάλπη είναι άδεια». Υπάρχουν, ωστόσο, συγκεκριμένα σημεία-κλειδιά στα οποία έχει επενδύσει στρατηγικά το Μαξίμου για να πετύχει το θετικό τελικό αποτέλεσμα-ανομολόγητος στόχος είναι η μη αυτοδυναμία της ΝΔ- και θα τα τονίζει με ένταση μέχρι την τελευταία ήμερα πριν τις εκλογές.

  • Ασφαλιστικό: Η γραμμή που έχει δοθεί σε όλα τα στελέχη είναι να κατηγορούν τον  Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβει τι θα κάνει. Το σχέδιο του είναι ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Οι πολίτες και 1,2 εκατ. συνταξιούχοι πρέπει να ξέρουν τι θα κάνει. Αν θα ξυπνήσουν την επόμενη των εκλογών και θα χάσουν την προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους. Οι γενικόλογες κουβέντες Μητσοτάκη ότι δε θα περισκοπούν οι συντάξεις δεν είναι αρκετές. Δημιουργείται τρύπα δις ευρώ, που θα βρει τα λεφτά;
  • Μεσαία τάξη: Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει σε κάθε συνέντευξη του ότι η «μεσαία τάξη σχεδόν λεηλατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Καταφέραμε κάποιες ελαφρύνσεις αλλά δεν καταφέραμε να βγάλουμε όλο το βάρος που σήκωσε από την πλάτη της. Μιλούν για μεσαία τάξη αυτοί που οδήγησαν σε 300.000 λουκέτα και μείωσαν 40% μισθούς και συντάξεις;».
  • Για κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη: Θα συνεχίσει ο Πρωθυπουργός ρωτάει, «Οι εξαγγελίες του θυμίζουν τα λεφτά υπάρχουν του Παπανδρέου. Ποιες θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται στους εταίρους;».
  • Αυτοδυναμία: Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ως  αλαζονικό εκβιασμό Μητσοτάκη το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον 15 Αυγούστου». Η πεποίθηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι  ότι όλα εξαρτώνται από πόσοι θα ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου και κατηγορούν τη ΝΔ ότι  απειλεί για λευκή επιταγή τους πολίτες. Και ελπίζουν ότι με μια ψήφο μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου».
  • ΚΙΝΑΛ: Από την άλλη πλευρά θέλοντας να απομακρύνουν την περίπτωση συνεργασίας Μητσοτάκη-Γεννηματά, τονίζουν ότι αν το ΚΙΝΑΛ δώσει ψήφο ανοχής θα του στοιχίσει.
  • Βαρουφακης: Ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο καθώς στην Κουμουνδούρου φοβούνται γενικευμένες διαρροές προς το ΜΕΡΑ25. Παίρνουν, λοιπόν, τα μέτρα τους και τον κατηγορούν για αλαζονική συμπροφορά σε σχέση με όσα λέει για χαμένη ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ παράλληλα κατηγορούν τα ΜΜΕ ότι τον το είχαν «του πεταματού» αλλά  τώρα τον βρίσκουν συμπαθή για να ανακόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ «εξαφάνισαν» Βελόπουλο.
  • Πηγή:newpost.gr