Μητσοτάκης από Θράκη: H σκληρή πραγματικότητα του Έλληνα συγκρούεται με το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ

Από πέντε πόλεις στη Θράκη (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλι, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή) και χθες το βράδυ από την Καβάλα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε προς τους πολίτες ένα και μόνο μήνυμα: «δώστε μου ισχυρή εντολή», την οποία όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, ζητά για τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου, για δυο λόγους.

Πρώτον, για να υπάρξει σταθερότητα την επομένη των εκλογών και να μην μπει η Ελλάδα σε περιπέτειες, σε περίπτωση που δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεύτερον, η κυβέρνηση που θα προκύψει να είναι ισχυρή, ώστε να μπορέσει ο ίδιος να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για μείωση φόρων και νέες δουλειές, αλλά και να διεκδικήσει πράγματα για τη χώρα από τους εταίρους.

«Το μήνυμα που στέλνει σύσσωμη η Θράκη είναι βροντερό, στις 7 Ιουλίου γυρίζουμε σελίδα», δήλωσε χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους πολίτες της Κομοτηνής. «Την επόμενη μέρα πρέπει να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η σκληρή πραγματικότητα που ζει ο κάθε Έλληνας, συγκρούεται με το κυβερνητικό παραμύθι που ακούμε τις τελευταίες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ελληνική μεσαία τάξη είναι η πιο υπερφορολογημένη τάξη στην Ευρώπη. Στις 8 Ιουλίου ερχόμαστε να μειώσουμε τους φόρους, όχι γιατί ακούγεται ωραία στα αυτιά, αλλά γιατί είναι η απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη. Και να ξέρει ο πολίτης, ότι το κέρδος που παράγει μέσα από την προσωπική του δουλειά αφορά τον ίδιο και την οικογένειά του», επισήμανε.

«Σε αυτές τις δέκα μέρες, θέλω να σας ζητήσω από καρδιάς να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό», ανέφερε προς τους φίλους της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως στις 26 Μαΐου πετύχαμε μια μεγάλη εκλογική νίκη, τη μεγαλύτερη που έχει πετύχει κόμμα στις ευρωεκλογές». «Όμως το λέω παντού η εκλογική μάχη ακόμη δεν έχει κριθεί», ξεκαθάρισε και ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΝΔ, για να μπορέσει να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να στείλει στην Τουρκία, μήνυμα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, όπως είπε.

«Αυτή η ισχυρή εντολή που διεκδικώ περνά από ισχυρή συμμετοχή μας στις κάλπες», διευκρίνισε και δήλωσε υπερήφανος που χθες βρέθηκε στον ίδιο χώρο, όπου είχε βρεθεί και ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και ανέλαβα τότε τη δέσμευση να κάνουμε τη ΝΔ από κόμμα μεγάλη παράταξη, όμως σήμερα δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός καμία ροπή σε χαλαρή ψήφο», υπογράμμισε.

Ο ίδιος απευθύνθηκε και στους πολίτες που ψήφισαν μικρά κόμματα (1 στους 5, όπως είπε) και τους ζήτησε να το ξανασκεφτούν. «Είναι ο μόνος τρόπος να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες, χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή και αυτό περνά μέσα από ισχυρή συμμετοχή», επεσήμανε. Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τους πολίτες να τον κρίνουν για αυτά που λέει ο ίδιος.

«Δεν θα ανεχτώ τη διαστρέβλωση των θέσεων της ΝΔ. Το παιχνιδάκι των fake news να το ξεχάσουν. Διαχείριση ήττας κάνουν και εμείς δεν θα παίξουνε το παιχνίδι τους», τόνισε και υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν όταν πριν 4 χρόνια έκλεινε τις τράπεζες και ο κ. Τσίπρας που έκανε το ΟΧΙ, ΝΑΙ και έφερε τη χώρα σαν ικέτη να υπογράφει το 3ο μνημόνιο. «Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες αυτών που μας γύρισαν πίσω, αλλά εμείς θα μιλήσουμε για το μέλλον», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά την άφιξή του και με αφορμή φωτογραφία 30 χρόνων που του έδωσε παλιός φίλος της ΝΔ, με τον ίδιο νεαρό να συνοδεύει τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σε επίσκεψή του στην περιοχή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε και έμμεση αναφορά στο μειονοτικό.

Όπως είπε, συγκινήθηκε όχι μόνο επειδή θυμήθηκε την προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα έργα που έγιναν στη Θράκη, όπως η Εγνατία Οδός την οποία είχε οραματιστεί ο πατέρας του αλλά και για την προσφορά του στην ισονομία και ισοπολιτεία. «Αυτή την υπηρέτησε όχι μόνο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς και αυτή την ισονομία και ισοπολιτεία θέλω να υπηρετήσω και εγώ με τη στήριξη σας», είπε προς τους κατοίκους της Ροδόπης, όπου στις ευρωεκλογές, όπως και στην Ξάνθη, ήρθε πρώτο το μειονοτικό ΚΙΕΦ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τοποθετήθηκε δημόσια και κατά της ίδρυσης 4ης νομικής σχολής, λέγοντας πως το έκανε αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος αυτής της επιλογής. Ο ίδιος ζήτησε να ενισχυθεί περαιτέρω η νομική σχολή της Κομοτηνής, ώστε το πτυχίο τους να έχει ισχυρό αντίκτυπο και να συνδεθεί με αγορά εργασίας. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Καβάλα, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης, Απόστολο των Εθνών Παύλο, ενώ σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί, τις Σέρρες, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη.