Συνεδριάζουν στην Αθήνα τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, ανήμερα των εθνικών εκλογών, φθάνει στην Αθήνα το προεδρείο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) για το ετήσιο συνέδριό της. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ημέρα που θα γίνει και η εκλογή νέου προέδρου καθώς και μελών του Δ.Σ.

Θα συνεχισθούν δε την Τρίτη 9 Ιουλίου και πιθανόν και την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Μέχρι τη στιγμή αυτή πιθανότερο θεωρείται η επανεκλογή του νυν προέδρου Παναγιώτη Κατσαμπάνη για μία δεύτερη θητεία στο τιμόνι της ΠαΔΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Παναγιώτης Κατσαμπάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή μετέχουν 230 ελληνικής καταγωγής βουλευτές, καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα ανά τον κόσμο (εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου). Η γενική της συνέλευση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

Προτεραιότητες

Ανάμεσα στις προτεραιότητες που βάζει  η ΠαΔΕΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΊΑ 2019-2021, όπως τις εξέθεσε στον ραδιόφωνο 90,4 ο Γερουσιαστής του Road Island,  και αντιπρόεδρος της ΠαΔΕΕ,  Λεωνίδας Ραπτάκης, είναι η συνεργασία με την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για την προώθηση πακέτου επενδύσεων μεγάλων αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς και η προώθηση του ζητήματος της ψήφου των εκτός Ελλάδος, Ελλήνων ψηφοφόρων.

Επίσης, συντονισμός και η συνεργασία της ΠαΔΕΕ με την ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και η αποτροπή προμήθειας της Τουρκίας με τους Ρωσικούς πυραύλους S-400.

Το σημερινό Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΔΕΕ

Πρόεδρος ο Peter Katsampanis/ Australia

Stephen Dimopoulos

επίτιμος Γ.Γ. John Pandazopoulos / Australia

A’ αντιπρόεδρος

Leo Raptakis /USA

B’  Aντιπρόεδρος Eμμανουέλα Λαμπροπούλου/ Canada

Μέλη

S Delis /Sweden (η θητεία του κ. Δελή στη Σουηδική Βουλή έληξε πρόσφατα, όθεν πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται η συμμετοχή του στην οργάνωση ως επίτιμου μέλους, κατά το πρότυπο του Γιάννη Πανταζόπουλου.).

Gerry  sklavounos/USA

Sandrta Pappas/USA

Charlies Efstration/ USA

George Mihalakis/ S. Africa

 

*Φωτογραφία αρχείου, από παλιότερη επίσκεψή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών.