Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ομογενής των ΗΠΑ που συνελήφθη για δωροδοκία

Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων αφέθηκε ο ομογενής επιχειρηματίας Αντώνης Γεωργαντώνης (Tony Georgiton) ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη μαζί με τον Alan Kaufman με τις κατηγορίες της δωροδοκίας αξιωματούχου χρηματοοικονομικού ιδρύματος.

Οι προσπάθειες των Αναμνήσεων να επικοινωνήσουν με τον ομογενή απέβησαν άκαρπες, ενώ ο συνήγορός του Arthur Aidala διεμήνυσε για της γραμματέως του ότι θα επικοινωνήσει μόλις έχει κάτι νεότερο να ανακοινώσει.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης που περιλαμβάνει το Μανχάταν επεσήμανε ότι ο ομογενής μετά τη σύλληψή του παρουσιάστηκε ενώπιον του Ομοσπονδιακού Ειρηνοδίκη Henry B. Pitman όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δωροδοκία. Ο δικαστής αποφάσισε την απελευθέρωσή του με εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε ομόλογα με την εγγύηση τεσσάρων ατόμων, διέταξε την παράδοση  του διαβατηρίου και την απαγόρευση της έξοδου του από τα όρια της Νοτίου και Ανατολικής Περιφέρειας που περιλαμβάνει το Μανχάταν και το Λονγκ Αϊλαντ.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Geoffrey S. Berman ανέφερε ότι ο Alan Kaufman και ο ομογενής ήταν συνεργοί σε σκευωρία βάσει της οποίας ο Alan Kaufman δέχτηκε από τον ομογενή δωρεάν στέγη και χρηματοδότηση για την αγορά της δικής του κατοικίας με αντάλλαγμα τη χορήγηση με ευνοϊκούς όρους δανείων εξήντα εκατομμυρίων δολαρίων για τις εταιρείες του ομογενή.

Ο Alan Kaufman κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε και από μεγάλης εμβέλειας μέσο ενημέρωσης για τις αυξημένες διαφημίσεις. Ο εκπρόσωπος τύπου της Εισαγγελίας αν και αρνήθηκε να εισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με το μέσο, εν τούτοις απέκλεισε το ενδεχόμενο ομογενειακού μέσου ενημέρωσης.

Ο βοηθός διευθυντή του FBI William F. Sweeney Jr. αναφερόμενος στη δωροδοκία του Alan Kaufman επεσήμανε ότι του εξασφάλισε διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς, δωρεάν στέγη και την παραχώρηση των δικαιωμάτων του ονόματος του Melrose Credit Union στο κέντρο διασκέδασης που η εταιρεία του ομογενή έχτιζε στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι του Κουίνς.

Ο ομογενής κατηγορείται ότι το 2010 αγόρασε μια κατοικία στο Τζέρικο της Νέας Υόρκης και για δύο χρόνια την παραχώρησε δωρεάν στον Alan Kaufman και στη συνέχεια το πούλησε παρέχοντας δάνειο $240.000 χωρίς ποτέ του να ζητήσει την αποπληρωμή του.

Ως αντάλλαγμα ο Alan Kaufman έπεισε το διοικητικό συμβούλιο να δώσουν το όνομα στο κέντρο διασκέδασης που έχτιζε ο ομογενής και κατέβαλαν το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Εις βάρους του ομογενή απαγγέλθηκε μια κατηγορία για δωροδοκία και άλλη μια κατηγορία για δωροδοκία αξιωματούχου χρηματοοικονομικού ιδρύματος, οι οποίες επισύρουν ποινές φυλάκισης έως και τριάντα χρόνια η κάθε μια, ενώ εις βάρους του Alan Kaufman απαγγέλθηκε μια κατηγορία για σκευωρία με στόχο τη δωροδοκία η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών και μια κατηγορία για δωροδοκία αξιωματούχου χρηματοοικονομικού ιδρύματος η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριάντα ετών.

Αμφότεροι, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ανακοινωθέν, είναι αθώοι έως ότου η δικαιοσύνη αποφανθεί για την ενοχή τους.

Η είδηση για τη σύλληψη τους κέντρισε το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ενώ η New York Times αναφέρει ότι με την αλόγιστη χορήγηση δανείων συνέβαλαν στην εκτίναξη των αξιών των αδειών ταξί.