Στην ΓΓΑΕ ο νέος Γενικός Γραμματέας Γιάννης Χρυσουλάκης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Την πρώτη του γνωριμία είχε με τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού σήμερα Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019,  ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΓΓΑΕ, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης. Όπως είναι γνωστό, το όνομα του κ. Χρυσουλάκη ανακοινώθηκε χθες από την Κυβέρνηση, μαζί με τα ονόματα άλλων 24ρων Γενικών Γραμματέων, όπου μαζί με τους 28 που ήδη είχαν ανακοινωθεί συμπληρώθηκε –σε χρόνο ρεκόρ- ο διορισμός συνολικά 52 Γενικών  και Ειδικών Γραμματέων, που στελεχώνουν πλέον το σύνολο των υπουργείων. Απομένει να ανακοινωθεί μόνο ο ορισμός των Γραμματέων που θα στελεχώσουν την Προεδρία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Panhellenic post, ο Γενικός Γραμματέας πέρασε από κάθε γραφείο του 7ου ορόφου της οδού Ζαλοκώστα 10 και χαιρέτησε έναν-έναν όλους τους απασχολούμενους στην ΓΓΑΕ, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο σε κάθε γραφείο.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας, ταξιδεύει συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου ζουν η αδελφή και πολλοί συγγενείς του.

Ο νέος Γ.Γ. της ΓΓΑΕ κ. Χρυσουλάκης με τον αείμνηστο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, κατά την επίσκεψη του στο Σίδνεϊ τον Δεκέμβριο του 2016.

Επίσης, ο κ. Χρυσουλάκης, το 2016 είχε επισκεφθεί το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου είχε συνάντηση με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό,  με τον οποίο είχαν ανταλλάξει απόψεις για θέματα της ομογένειας της Αυστραλίας. Ενώ ιδιαίτερη συζήτηση είχε γίνει για την Κωακή Κοινότητα του Σύδνευ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, μάλιστα, στην φιλική σχέση του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού με τον θείο του Γ. Χρυσουλάκη Σεβασμ. Γεννάδιο Χρυσουλάκη, πρώην Αρχιεπίσκοπο Νοτίου Αμερικής. Στην συνέχεια ο κ.Χρυσουλάκης συμμετείχε στην εκδήλωση της κοπής της Πίττας της Αρχιεπισκοπής όπου συναντήθηκε με παράγοντες της ομογένειας καθώς και με τους Κώους ιερείς πατέρα Νεκτάριο από την Αντιμάχεια και πατέρα Μανώλη.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε δημοσιευθεί σε ρεπορτάζ της εποχής, του “Νέου Κόσμου”, ο εκτελεσθείς στην Κρήτη από τους Γερμανούς, πατέρας του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, υπήρξε συμπολεμιστής του παππού του Γιάννη Χρυσουλάκη, στην Μικρά Ασία!

Σύμφωνα με το βιογραφικό του κ. Χρυσουλάκη, ο νέος επί κεφαλής της ΓΓΑΕ, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από τις ΗΠΑ και διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, και είναι Ομότιμος Καθηγητής. Έχει διδάξει σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδος.