Στοχασμοί: Να μπορείς…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

-Να μπορείς να νηστεύεις. Έτσι δεν θα σε γονατίσουν οι ανάγκες ενός σώματος αναγκάζοντάς σε να μπεις σε λύσεις απελπισίας ή σε πράξεις που μπορεί να μετανιώσεις.
-Να μπορείς να προσεύχεσαι ή να διαλογίζεσαι. Έτσι εκπαιδεύεσαι στην υπομονή, προσαρμόζεται ο νου σου με τη φυσική ροή, και μαθαίνεις πως ότι χρειάζεσαι ποτέ σου να βρεις, το έχεις μέσα σου.
-Να μπορείς να μένεις ακίνητος. Στο σώμα, στη σκέψη, στο συναίσθημα. Έτσι θα διευρύνεις την αντίληψη σου γινόμενος όσο το δυνατόν ουδέτερος παρατηρητής. Πάγωσε στη στιγμή, έτσι ώστε αυτή να σου αποκαλύψει όλα τα μυστικά της.
-Να μπορείς να τα ζεις όλα με μέτρο. Κανένας Χρυσός Κανόνας δεν μπορεί να οδηγεί στην απολυτότητα. Η πορεία για την πνευματικότητα ας μην σκοτώσει το κορμί σου, και η πορεία της καθημερινότητάς σου ας μην σκοτώσει την πνευματικότητά σου.
-Να μπορείς να συναισθάνεσαι. Ο πλανήτης κουβαλάει πολύ πόνο, και αυτός δεν θα θεραπευτεί ούτε από τους Θεούς σου, ούτε από κανέναν άλλο. Όταν γυρνάς αλλού το βλέμμα, γίνεσαι τμήμα του προβλήματος. Γίνε ενσυνείδητο τμήμα της λύσης!
-Να μπορείς να ασκείσαι συνεχώς. Είτε είσαι φωτισμένος Δάσκαλος, είτε πρωταθλητής, είτε μέγας μάστορας στην τέχνη σου, η δουλειά σου τελειώνει μόνο την ημέρα που θα αποχαιρετίσεις αυτή τη ζωή. Μέχρι τότε, να ασκείσαι καθημερινά.