Τραμπ: Δεν έχουμε πάρει ακόμα απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν προς το παρόν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, μετά την αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφού ο Λευκός Οίκος είπε πως η κίνηση αυτή καθιστά την παρουσία της Άγκυρας στο πρόγραμμα του F-35 αδύνατη.

«Δεν το εξετάζουμε αυτό αυτή τη στιγμή» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση στο Οβάλ Γραφείο. Ωστόσο, αργότερα, λίγο πριν από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, είπε πως η κυβέρνησή του δεν τις έχει αποκλείσει. «Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση, για πολλούς λόγους. Οπότε την εξετάζουμε. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμα». 

Εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν είχε εκφράσει «δυσφορία» την Πέμπτη για την απόφαση της Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα του F-35, μετέδωσε το CNN Turk. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ δεν θα παραμείνουν υγιείς με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις.

Τραμπ: Κατάρριψη ιρανικού drone από αμερικανικό πλοίο

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης πως το αμερικανικό πολεμικό USS Boxer κατέρριψε ένα ιρανικό drone στα Στενά του Ορμούζ την Πέμπτη, επειδή το drone απείλησε το σκάφος πετώντας κοντά του.

πηγή: huffinktonpost.gr