ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: “Μια κωλοτούμπα από την ανάποδη”!

Πέντε κέντρα με πράσινο όπου θα μπορούν να πετάνε οι μελισσούλες μου και οι Αθηναίοι, ανακοίνωσε από βήματος Βουλής ο κομιστής απρόσμενα καλών νέων πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Δημιουργείται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρο των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.
Δεν είναι μόνον αυτά. Καλά νέα είχε και για το φορολογικό καθεστώς όπου οι μελισσούλες μου κατέγραψαν και “μια κωλοτούμπα από την ανάποδη”:
1. Μεσοσταθμικά 22% μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον φετινό Αύγουστο. Οι μικρές ιδιοκτησίες θα δουν μειώσεις 30%. Συγκεκριμένα, θα είναι 30% για τις μικρές ιδιοκτησίες, 20% για τη μεσαία τάξη και 10% για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Ξέρω, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στο από που θα γίνει η αναπλήρωση! Λέτε αυτό να ενδιαφέρει τον κόσμο; Μπά, το λαό ενδιαφέρει ότι ήδη σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων θα φανεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ!

2.Βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων

3.Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% σε δύο φάσεις. Το Σεπτέμβριο θα μειωθεί ο φόρος στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα στο 5%».

4.Αναστολή ΦΠΑ σε οικοδομή και φόρου υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις.

5. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.

6. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.

7. Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.

8, Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.