Η σαγιονάρα είναι το παπούτσι του καλοκαιριού

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα ζευγάρι σαγιονάρες, είτε πρόκειται για τις πατροπαράδοτες διχαλωτές, είτε τα λεγόμενα slides (σαγιονάρες πισίνας) που φοράμε μετά μανίας τα τελευταία χρόνια, αυτά τα παπούτσια είναι ο σωτήρας μας την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι απόλυτα συνδεδεμένες με το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα και γενικότερα την άνεση. Πλαστικές, δερμάτινες, με prints ή τελείως απέριττες, ταιριάζουν με όλα και πλέον φοριούνται σχεδόν σε κάθε περίσταση. Τις έχουμε εντοπίσει και σε glamorous περιστάσεις, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Πολυμορφικές, οι σαγιονάρες, λοιπόν, μπορούν να είναι ταυτόχρονα υπέροχες και πολυτελείς, υπέρκομψες και απέριττες, χαλαρές και ευκολοφόρετες. Άλλωστε, αποτελούν ένα πραγματικά παγκόσμιο στιλ υποδημάτων που δύσκολα θα φύγει από τη μόδα.

Από φθηνό υπόδημα της εργατικής τάξης βρέθηκαν να περπατούν στις πιο λαμπερές πασαρέλες, με τους σχεδιαστές να δίνουν τη δική τους ο καθένας εκδοχή σε ένα αξεσουάρ που όχι μόνο είναι συνώνυμο με το καλοκαίρι, αλλά και αποτελεί μια διαχρονική αξία στην αγορά του στιλ.

Μπορείτε να τις συνδυάσετε με σόρτ με τζίν ή με κάπρι παντελόνια, με καθημερινές φούστες, φορέματα. Πως θα διατηρήσουμε τις σαγινάρες μας καθαρές και περιποιημένες;

Όταν γυρίζουμε από θάλασσα συνήθως πλένουμε τα πόδια μας και μαζί καθαρίζονται και οι σαγιονάρες στα ντους της παραλίας. Όμως προκειμένου να αστράψουν σας παρουσιάζουμε τον σωστό τρόπο για να τις καθαρίσετε.

1. Ξεκινήστε πασπαλίζοντας τες με μαγειρική σόδα από πάνω μέχρι κάτω. Έπειτα ρίξτε λίγο νερό από πάνω

2. Πάρτε την οδοντόβουρτσα και αρχίστε να τις τρίβετε. Φροντίζετε που και που να την ξεπλένετε σε καθαρό νερό. 3. Οι σαγιονάρες σας θα καθαρίσουν και θα είναι έτοιμες αμέσως μόλις στεγνώσουν.