Πέτσας: 3 νομοσχέδια έως 10 Αυγούστου με θετικές εκπλήξεις. Αλλαγές στα ΜΜΕ

Αθήνα.- Για επιπλέον θετικές εκπλήξεις – πέραν εκείνης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο στο 22% από τον προσεχή Αύγουστο – προϊδέασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου η κυβέρνηση θα καταθέσει και θα ψηφίσει συνολικά 3 νομοσχέδια.

Ο κ. Πέτσας απέφυγε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το «όχημα» αυτών των εκπλήξεων και το είδος τους, συνιστώντας λίγες ημέρες υπομονής και παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα των νομοσχεδίων στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού και την αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον ίδιο.

Σημειώνεται πάντως ότι μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το μίνι φορολογικό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και ρυθμίσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο, τον ποινικό κώδικα και την απλή αναλογική στους ΟΤΑ, που πιθανότατα θα συμπεριληφθούν στο τρίτο νομοσχέδιο.

Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στις νέες εκπλήξεις…

Νωρίτερα και αναφορικά με τα θέματα που αφορούν στο χώρο των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «τα θέματα των ΜΜΕ επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, σε αρμόδιο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, που εκτελεί και χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου», επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ συμπλήρωσε: «Η κριτική, λοιπόν, για πρόθεση συγκέντρωσης αυτών των αρμοδιοτήτων στον πρωθυπουργό, πηγάζει μόνο από διάθεση μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και είναι αβάσιμη και υποκριτική».

Για τον χώρο των ΜΜΕ που, όπως τόνισε, έχει πληγεί από την πολυετή κρίση, επισήμανε ότι« η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούριες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/409530/petsas-tria-nomoshedia-eos-tis-10-augoustou-epikeidai-ki-alles-ekplixeis/#ixzz5uPWBkrCw
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook