Συντηρητικός αμερικανός βουλευτής για τους βιασμούς και τις αιμομιξίες

Αϊόβα.– Ο συντηρητικός αμερικανός βουλευτής Στιβ Κινγκ διερωτήθηκε φωναχτά την Τετάρτη εάν το ανθρώπινο είδος θα εξακολουθούσε να υπάρχει χωρίς βιασμούς και αιμομιξίες, καθώς εξηγούσε τη θέση του ενάντια στις αμβλώσεις σε ακροατήριο στην Πολιτεία όπου εκλέγεται, την Αϊόβα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κινγκ, Ρεπουμπλικανός, σφόδρα αντιτιθέμενος στις αμβλώσεις, προέβη στις παρατηρήσεις του μπροστά σε 50 μέλη συντηρητικού κλαμπ, του Westside, σε εκδήλωση στο Ούρμπαντεϊλ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Des Moines Register.

«Θα απέμενε κανείς στον πλανήτη..;»

«Τι θα συνέβαινε αν πηγαίναμε πίσω, σε όλα τα γενεαλογικά δέντρα, και απλώς βγάζαμε όποιον άνθρωπο γεννήθηκε από βιασμό ή αιμομιξία; Θα απέμενε κανείς στον πλανήτη αν το κάναμε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κινγκ, σύμφωνα με βίντεο της εκδήλωσης που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.

«Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πολέμους και όλους τους βιασμούς και τις λεηλασίες που συνέβησαν σε όλα αυτά τα διαφορετικά έθνη, ξέρω αν μπορώ να πω ότι δεν είμαι κι εγώ προϊόν αυτού», πρόσθεσε.

Τον Ιανουάριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις που έκανε τότε σε συνέντευξή του στους New York Times ο ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα, καθώς διερωτήθηκε γιατί «η υπεροχή των λευκών» θεωρείται προσβλητική.

«Λευκός εθνικισμός, Λευκή υπεροχή»

«Λευκός εθνικισμός, Λευκή υπεροχή, Δυτικός πολιτισμός – πώς έγιναν αυτές οι φράσεις προσβλητικές;» είχε πει τότε.

Στο παρελθόν, έχει κάνει επανειλημμένα δηλώσεις με προκλητικό, ανοιχτά ρατσιστικό περιεχόμενο σε βάρος εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων κι έχει συνεργαστεί με ευρωπαίους και καναδούς νεοναζί.

Τα τελευταία σχόλιά του γίνονται καθώς πολλές συντηρητικές Πολιτείες, ιδίως στον νότο, έχουν ψηφίσει τους τελευταίους μήνες πολύ περιοριστικούς ή απαγορευτικούς νόμους για τις αμβλώσεις.

Ο δεδηλωμένος στόχος των νομοθετών είναι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade του 1973 με την οποία επιτράπηκαν οι αμβλώσεις μέχρι περίπου και την 24η εβδομάδα της κύησης.

«Δεν είναι σφάλμα του μωρού… »

Ορισμένοι από τους νόμους που έχουν εγκριθεί φέτος θεωρούνται από τους πιο σκληρούς που έχουν περάσει εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ. Η Αλαμπάμα απαγόρευσε πλήρως τις αμβλώσεις, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας, εκτός μόνο εάν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Εξίσωσε μάλιστα την άμβλωση με δολοφονία, απειλώντας τους γιατρούς ότι μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές κάθειρξης έως και 99 ετών.

Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής της Αϊόβα αντιτίθεται και στις εξαιρέσεις βιασμών και αιμομιξιών σε νομοθεσίες που περιορίζουν την άμβλωση και έχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να περάσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο που αντιπροσωπεύει τη θέση του.

«Δεν είναι σφάλμα του μωρού η αμαρτία του πατέρα ή της μητέρας», έχει πει.

Ο Κινγκ εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2002 και επανεξελέγη τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ