NYPost: Ο «μυστηριώδης» ομογενής που αγοράζει πολύτιμα ακίνητα στo Hamptons της ΝΥ

Νέα Υόρκη.- Ενα δημοσίευμα της «New York Post» με τίτλο «Meet the mysterious restaurateur buying up prime Hamptons locales» αναφέρει ότι ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας Μερκούριος (Μάικ) Αγγελιάδης (Merkourios Angeliades) βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά του «πολυτιμότερου παραθαλάσσιου ακινήτου» στο Μοντόκ της Νέας Υόρκης.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλείται μάλιστα τον «Εθνικό Κήρυκα» και συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Αγγελιάδης το 2010, για να αντλήσει στοιχεία γι αυτόν. Τότε, είχε δηλώσει πως εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο για 85 σεντς την ώρα, όταν ήρθε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και ήθελε απεγνωσμένα να γυρίσει στο σπίτι του, στη Σύμη.

Ειδικότερα, το άρθρο, σημειώνει:

Ο άνθρωπος που βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν την αγορά του ‘πολυτιμότερου’ παραθαλάσσιου ακινήτου στο Μοντόκ είναι ένας Ελληνας μετανάστης και ιδιοκτήτης τριών εστιατορίων στη Νέα Υόρκη και μιας κατασκευαστικής αυτοκρατορίας – παρά το γεγονός ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Αμερική εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο.

Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για τον 77χρονο Μερκούριο Αγγελιάδη, ο οποίος αθόρυβα συγκεντρώνει παραθαλάσσια ακίνητα στο ανατολικότερο άκρο του Χάμπτον, με την ελπίδα να κατασκευάσει ένα νέο πολυτελές θέρετρο που θα ανταγωνίζεται το ‘Montauk Resort’ και το ‘Seawater Spa’ του Γκάρνεϊ, αλλά και το ‘Star Island Resort and Marina’ του ιδίου.

Ακόμη και οι πιο καλά κατατοπισμένοι σε θέματα της συγκεκριμένης περιοχής αδυνατούσαν να απαντήσουν στο ποιος είναι ο Αγγελιάδης μόλις μια εβδομάδα πριν, ενώ πια είναι ένας από τους πιο περιζήτητους επιχειρηματίες στην περιοχή του Χάμπτον.

«Κανείς δεν τον ξέρει πραγματικά», είπε στην «NY Post» ένας άνθρωπος που συμμετέχει στην αγοραπωλησία. «Μπορεί να είναι ο τύπος ανθρώπου που του αρέσει να κινείται παρασκηνιακά».

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Αγγελιάδης, ιδιοκτήτης των ελληνικών εστιατορίων «Kyma» στο Ρόσλιν και το Μανχάταν, διαπραγματεύεται με την ησυχία του την αγορά ακινήτων στο Μοντόκ, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια Γκόσμαν, η οποία ξεκίνησε το θρυλικό «Montauk Harbor» με μια καντίνα που σέρβιρε αστακό, το 1943.

Ο Αγγελιάδης απέκτησε πρόσφατα δύο μοτέλ από τους Γκόσμαν και ένα παρακείμενο οικόπεδο για 8 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, υπέγραψε ένα συμφωνητικό για την αγορά του κύριου συγκροτήματός τους, το οποίο περιλαμβάνει την αποβάθρα, το εστιατόριο, την ψαραγορά και την γενική αγορά «Gosman’s», καθώς και άλλες ιδιοκτησίες που βρίσκονται τριγύρω.

Τα ακίνητα, συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων, άγγιξαν τα 52,5 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός για την αγορά τους, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα.

Ο Αγγελιάδης μπήκε στην μάχη, κερδίζοντας τους πάντες, αφού πρώτα επικοινώνησε με τον Τζορτζ Φιλιόπουλο (George Filopoulos) της «Metrovest Equities», ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης των «Gurney’s Resorts» και τον συμβουλεύτηκε σχετικά με την προοπτική ανοίγματος ενός νέου θέρετρου.

Ωστόσο, ο Αγγελιάδης δεν είχε σχέσεις με το Μοντόκ και δεν είναι πλοιοκτήτης, είπαν οι ίδιες πηγές στην εφημερίδα. Αντί να κάνει διακοπές εδώ, βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σήμερα, ο Αγγελιάδης είναι ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας «M.A. Angeliades», η οποία έχει κάνει πολλά έργα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των έργων στις φυλακές Ράικερς και το «MTA». Το όνομα της συζύγου του είναι Λίμπι και έχουν τέσσερις κόρες.

Ο Αγγελιάδης έχει επίσης στην ιδιοκτησία του τρία δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια – κάτι το οποίο θα μπορούσε να πάρει μαζί του στο θέρετρό του, στο Μοντόκ. Εκτός από το «Kyma» στο Ρόσλιν και το Μανχάταν, έχει ένα τρίτο, το οποίο ονομάζεται «Elea» και βρίσκεται στο Απερ Ιστ Σάιντ.

πηγή:ekirikas.com