Γκάφα ολκής και ράπισμα για τον ΠΑΟΚ στη Σλοβακία

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Σλοβακία από την Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-0, με γκολ που δέχθηκε στο 94′, από τεράστιο λάθος της άμυνας του και του Πασχαλάκη και αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε ένα ματς που φάνταζε εύκολο στο ξεκίνημα, κρίνοντας κάποιος από το δοκάρι του Ζαμπά στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε ο Φερέιρα.

Είναι προφανές πως τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον δικέφαλο του Βορρά, από το γκολ που πέτυχαν οι Σλοβάκοι στο 94΄με σκόρερ τον Αμπένα. Ένα «φτηνό» γκολ για το οποίο έχουν ευθύνη ο Βαρέλα και ο Πασχαλάκης.

Ο πρώτος για το λανθασμένο γύρισμα στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και ο δεύτερος γιατί έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο Αμπένα δεν είπε «όχι» στο δώρο και απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Σλόβαν, επιλέγοντας να επιτεθεί από δεξιά, κυρίως με τον Ζαμπά αλλά και ανεβάσματα του Λέο Μάτος. Ο δικέφαλος του Βορρά είχε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο έβδομο λεπτό της αναμέτρησης, όταν το σουτ του Ζαμπά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Σλοβάκων.

Θα περίμενε λοιπόν κάποιος πως αυτή η φάση θα έδινε ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, για ν’ ασκήσει μεγαλύτερη πίεση, τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Άμπελ Φερέιρα.

Η ελληνική ομάδα επέμεινε σε παιχνίδι από την δεξιά πλευρά (εκεί πήγαινε και ο Πέλκας) χωρίς όμως να γίνουν φάσεις που να βάλουν δύσκολα στην αμυντική γραμμή της Σλόβαν. Ο Ελ Καντουρί προσπάθησε να «ανοίξει» το παιχνίδι της ομάδας του αλλά ο ΠΑΟΚ «έγερνε» από δεξιά κι αυτό ήταν πρόβλημα για την επιθετική ανάπτυξη του δικέφαλου.

Η ευκαιρία του Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ είχε καλή ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ στο 53’ όταν ο Πέλκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει αλλά ο γκολκίπερ της Σλόβαν, Γκρέιφ είπε «όχι» στον διεθνή άσο του δικέφαλου.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους κι αυτό είχε κυρίως να κάνει με την άνοδο του Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός πήρε μπάλες και έδωσε καλύτερη κυκλοφορία στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά από πλευράς ευκαιριών ο ΠΑΟΚ έμεινε στην φάση του Πέλκα.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε νεύρα στο παιχνίδι του, οι παίκτες του δεν είχαν «καθαρό» μυαλό όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να βγάλουν κόντρες στην άμυνα των Σλοβάκων και αυτό το πλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι.

«Αυτοκτόνησε» στο τέλος

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, έγινε η γκέλα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και η Σλόβαν βρήκε το γκολ που της χάρισε τη νίκη με 1-0. Πλέον η ρεβάνς στην Τούμπα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και ο δικέφαλος θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του για να πάριε την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Γκρέιφ, Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Λιούμπιτσιτς, Ντε Καμπς (77’ Νονό), Τσάβριτς (54’ Ρατάο), Χόλμαν, Μόχα (87’ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά, Εσίτι (76’ Ντόουγκλας Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (66’ Σβιντέρσκι), Άκπομ.

in.gr