Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζει η Βασιλική Θάνου

Νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζει η Βασιλική Θάνου, αυτή την φορά εναντίον της νέας ηγεσίας και των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που διορίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Απτόητη και από την δεύτερη ήττα της στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Αδωνι Γεωργιάδη, με την οποία την έπαυσε από επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, η κ. Θάνου θα προσφύγει- σύμφωνα με πληροφορίες- και κατά του διορισμού του καθηγητή Ιωάννου Λιανού.

Την απόφασή της η κ. Θάνου την έχει προαναγγείλει με την επιστολή που έστειλε στον κ. Λιανό, με την οποία αρνείτο- ευγενικά ομολογουμένως- να παραστεί στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, της νέας ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η επιστολή της Βασιλικής Θάνου

Στην επιστολή της η. Θάνου σημείωνε οτι τυχόν παρουσία της στην τελετή παράδοσης-παραλαβής θα εκλαμβάνονταν είτε σαν «υποκριτική επίφαση κοινωνικής ευγένειας» είτε σαν «αποδοχή και νομιμοποίηση» του διορισμού της νέας Αρχής Και προσέθετε οτι θα κάνει νέα προσφυγή στο δικαστήριο εναντίον της τοποθέτησης της νέας ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού :

«Είμαι υποχρεωμένη να προσβάλω, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού η θέση στην οποία διορισθήκατε, κενώθηκε, εξ αιτίας της παράνομης έκπτωσης εμού, του προηγούμενου Προέδρου”.

Σημειώνεται οτι η Β. Θάνου έχασε ήδη τις δυο πρώτες μάχες στο ΣτΕ, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και την αίτησή της να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα επέστρεφε στα καθήκοντά της.

Η τελική απόφαση πάντως θα εκδοθεί μετά την συζήτηση της κύριας αίτησης ακυρώσεως που έχει καταθέσει.

Πηγή: iefimerida.gr