Στα άκρα φτάνει ο Ερντογάν – Ζητά πυρηνικά όπλα

Την επιθυμία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα όπως η Ρωσία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του στην Σεβάστεια ο Τούρκος πρόεδρος αφού μίλησε για την ανάπτυξη της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας δήλωσε ξεκάθαρα πως επιθυμείς να αποκτήσει και η Τουρκία πυρηνικά και δεν θα σταματήσει την προκλητική ρητορική του μέχρι να τα αποκτήσει.

Τι ανακοίνωσε ο Ερντογάν

«Κάποιοι διαθέτουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Όχι έναν ή δυο. Τότε γιατί να μην έχω πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Αυτό δεν το αποδέχομαι. Σήμερα δεν υπάρχει στον κόσμο ανεπτυγμένη χώρα η οποία να μην έχει πυρηνικά όπλα. Όλες έχουν… Δείτε τι κάνουν οι άλλοι ενώ σε μας λένε να μην φτιάξουμε όπλα. Δίπλα μας είναι το Ισραήλ. Με αυτά τα όπλα εκφοβίζει όλους» ανέφερε.

O Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος.

«Δεν υπάρχει καμία ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο που να μην τα έχει», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ στην πραγματικότητα, πολλές αναπτυγμένες χώρες δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Η Τουρκία υπέγραψε το 1980 τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων ενώ το 1996 υπέγραψε και τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών, που απαγορεύει τις πυρηνικές δοκιμές για οποιονδήποτε λόγο.

Ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του δικαιούται την ίδια προστασία που έχει και το Ισραήλ. «Έχουμε εδώ κοντά το Ισραήλ, είμαστε σχεδόν γείτονες. Φοβίζουν (σ.σ. οι Ισραηλινοί τις άλλες χώρες) κατέχοντάς τα. Κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει», είπε.

Πρώην ηγέτης επιδίωξε να αποκτήσει τόσα πυρηνικά όσα οι ΗΠΑ και η Ρωσία

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε μια από τις επισκέψεις του σε έναν «πρώην ηγέτη» που επιδίωξε να αποκτήσει τόσους πυρηνικούς πυραύλους όσους έχουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία. «Δεν πρόκειται να αποκαλύψω το όνομα», αυτού του ηγέτη που τότε ήταν πρόεδρος της χώρας του, συνέχισε. «Ο ηγέτης είπε, έχουμε περίπου 7.500 πυρηνικές κεφαλές. Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν περίπου 12.000-15.000 πυραύλους. Θα κατασκευάσουμε κι άλλους. Θα ανταγωνίζονται για να κατασκευάσουν περισσότερες πυρηνικές κεφαλές», κατέληξε.

πηγή:in.gr