Έλεος: Ούτε το Λιχτενστάιν (1-1)

Απογοήτευση και σιωπή. Δύσκολα πλέον μπορεί κάποιος να περιγράψει με λέξεις την υπάρχουσα κατάσταση στις τάξεις της Εθνικής. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει το ένα στραπάτσο, έρχεται το επόμενο. Γιατί περί στραπάτσου πρόκειται η ισοπαλία κόντρα στο σαφώς πιο αδύναμο Λιχτενστάιν (1-1).

Σε ένα παιχνίδι με μέτριο έως κάκιστο θέαμα, στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, οι διεθνείς στάθηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και αποχαιρετούν το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2020. Τι κι αν (με σύμμαχο την τύχη) η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μασούρα, οι φιλοξενούμενοι την σόκαραν στο 85ο λεπτό πανηγύρισαν το πρώτο γκολ τους στο τουρνουά, που σήμανε και τον πρώτο τους βαθμό.

Όσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Μετράει ντροπιαστικά αποτελέσματα. Ήττα από τα Νησιά Φερόε, από Λουξεμβούργο, από Λευκορωσία, από Σαουδική Αραβία, από Εσθονία, από Αρμενία και το βράδυ της Κυριακής (08/09) πρόσθεσε ένα ακόμα.

Μια κατά κύριο λόγο ανούσια κατοχή της μπάλας και δύο δοκάρια (Κουλούρη – Μανωλά) αυτά είναι που κρατά από το παιχνίδι η ομάδα μας. Αν αξίζει πλέον, να κρατήσει κάτι. Όσο για την πρόκριση; Δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρουμε.

Ο Φαν΄τ Σιπ έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Φινλανδία. Ξεκίνησε με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Μπακάκη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Τσιμίκα, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Σάμαρης, μαζί με τον Μπουχαλάκη, δεξιά ο Φετφατζίδης, αριστερά ο Μασούρας και δεκάρι ο Βρουσάι. Στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.

Με σύμμαχο την τύχη στο 33ο λεπτό, η Γαλανόλευκη κατάφερε με δράστη τον Γιώργο Μασούρα να ξεκλειδώσει την σφιχτή άμυνα των φιλοξενούμενων, να ανοίξει το σκορ και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 1-0.

Στην επανάληψη, πίεσε περισσότερο, είδε τους Κουλούρη και Μανωλά να σημαδεύουν το δοκάρι της εστίας του Μπίχελ και στο 85′ μια λάθος πάσα του Ζέκα στον Σάμαρη, ήταν αρκετή για τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν.

Μετά από αρκετά λεπτά ανούσιας κατοχής, στο 33′ ο Κουλούρης έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Μασούρας βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα (1-0). Τρία λεπτά αργότερα, ο άσος του Ολυμπιακού που ήταν αρκετά δραστήριος έκανε ωραίο, φαλτσαριστό σουτ, με τον Μπίχελ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 39′ ήταν η σειρά του Φετφατζίδη να απειλήσει μετά από ωραία συνεργασία με τον Κουλούρη, αλλά και πάλι ο κίπερ του Λιχτενστάιν ήταν παρών. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Μανωλάς έκανε λάθος απομάκρυνση αλλά η κεφαλιά του Γκούμπζερ πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με το «καλησπέρα» ο Μασούρας έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής, και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπίχελ! Στο 52′ ο Μανωλάς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι.

Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας, ο Κουλούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από γύρισμα του Τσιμίκα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Ακολούθησε μια χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 68′ και το γκολ μαχαιριά των φιλοξενούμενων.

Ο Ζέκα έκανε λάθος πάσα στον Σάμαρη, ο Χάσλερ έκανε μια κάθετη, ο Σαλάνοβιτς βγήκε από αριστερά, πέρασε θεαματικά στο σπριντ τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο, πλάσαρε εξαιρετικά με το αριστερό τον Μπάρκα και ισοφάρισε σε 1-1, «τελειώνοντας» την Εθνική.

 

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας – Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας – Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62′ Ζέκα) – Φετφατζίδης (68′ Παυλίδης), Βρουσάι, Μασούρας – Κουλούρης.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπ. Μπίχελ- Ρεχστάινερ (82′ Χόφερ), Μάλιν, Κάουφμαν, Γκέπελ- Μ. Μπίχελ- Βίζερ, Χάσλερ, Μέιερ (64′ Μπραντλ), Σαλάνοβιτς- Γκούμπσερ (55′ Γιλντίζ).