Απεβίωσε η Ειρήνη Σαραντοπούλου, μητέρα της Γραμματέως του ΣΑΕ

Αθήνα.- Πλήρης ημερών και θυγατρικής φροντίδας έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Σαραντοπούλου, μητέρα της εκλεγμένης Γραμματέως του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Δρ. Όλγας Σαραντοπούλου, τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, 2019.

Η αποδημήσασα, είχε γεννηθεί στον Αρτεμώνα Σίφνου, το έτος 1919. Ήταν κόρη του Ιωάννη Σανάκη του Κουλούρη, και της Όλγας, το γένος Ζαμαρία, «τελευταία» Κουλούρενα μετά την Κατέ, τη Φλο και τη Μαρία.

Είχε έρθει μικρό κορίτσι στην Αθήνα, όπου αργότερα γνώρισε το σύζυγό της Χρήστο Σαραντόπουλο, από το ηρωικό Βαλτέτσι Αρκαδίας.

Ακολούθησαν τη διαδρομή Αθήνα, Πόρος, Αθήνα όπου ο Χρήστος Σαραντόπουλος έστησε ένα από τα πρώτα Κοσμικά Κέντρα της Παλιάς Αθήνας, με ζωντανή μουσική και πρόγραμμα, στην  ιστορική κοσμική Ταβέρνα του Μπογράκου, Τροίας και Σπετσών, στην Κυψέλη, και Αγίου Μελετίου 45, πριν μεταναστεύσουν στην Αυστρία, όπου δημιούργησαν τα πρώτα ελληνικά εστιατόρια, στο Γκρατς, πρώτα και έπειτα στη Βιέννη.

Η επιμνημόσυνος δέηση θα ψαλεί  την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άλιμο. Θα ακολουθήσει η ταφή, στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

H Panhellenic Post συλλυπείται θερμά την οικογένεια της θανούσης.