Διαστημική Γαλλία απέκλεισε τις ΗΠΑ (89-79)

Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας έκανε το μεγάλο «μπαμ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που διεξάγεται στην Κίνα, καθώς απέκλεισε τις ΗΠΑ. Οι τρικολόρ ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στους Αμερικανούς και πήραν τη νίκη με 89-79, αφήνοντας εκτός ημιτελικών το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Γάλλοι έγραψαν ιστορία με τη νίκη τους απέναντι στις ΗΠΑ και θα παίξουν στα ημιτελικά με την Αργεντινή.

Οι Γάλλοι έχουν κάνει ένα απίστευτο έπος, καθώς είναι η πρώτη ομάδα μετά την Εθνική μας ομάδα το 2006 στη Σαϊτάμα που νικάει τους Αμερικάνους σε επίσημο ματς, ενώ οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια δεν κατορθώνουν να φτάσουν στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 2002 στην Ιντιανάπολις είχαν αποκλειστεί στα προημιτελικά από τη τότε Γιουγκοσλαβία.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του γαλλικού θριάμβου ήταν οι Εβάν Φουρνιέ και Ρούντι Γκομπέρ, με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν ουσιαστικά… μόνος του, καθώς δεν έφτασε η εντυπωσιακή επίδοσή του (29 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 31:51 συμμετοχής). Δεύτερος σκόρερ των ΗΠΑ ήταν ο Μάρκους Σμαρτ με 11 πόντους.

Η ουσία είναι πως οι τρικολόρ έκαναν το κόλπο γκρόσο κόντρα στην ομάδα των ΗΠΑ και πήραν πανάξια την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι Αμερικανοί θα επιστρέψουν νωρίτερα απ’ ότι περίμεναν στην πατρίδα τους.

Τα στατιστικά του παιχνιδιού: