Σε λίγες ημέρες ξεκινά το Φεστιβάλ «Οδύσσεια»

Αδελαϊδα.- To Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Οδύσσεια» μετρά φέτος 14 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αδελαΐδας, με ένα ποικίλο πρόγραμμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 Οκτωβρίου.

Έχοντας φέτος ως θέμα «Παιδεία Μέσα από τις Ελληνικές Τέχνες», το Φεστιβάλ «Οδύσσεια» γιορτάζει τον ελληνισμό μέσα από την παιδεία και τις τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και σημαντικές γιορτές.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ΕΟΚΝΑ καλεί και φέτος καλλιτέχνες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να παρουσιάσουν τα έργα τους στην καθιερωμένη Έκθεση Τέχνης, η οποία θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο Ολύμπικ Χωλ.

Το νικητήριο έργο θα αποσπάσει το Βραβείο Τέχνης «Οδύσσεια» και ένα χρηματικό βραβείο αξίας $1000. Το δεύτερο και τρίτο έργο θα λάβουν $600 και $400 αντίστοιχα.

Το έργο που θα κερδίσει το βραβείο θα τοποθετηθεί ως μόνιμο έκθεμα στη γκαλερί της Κοινότητας ενώ τα υπόλοιπα έργα τέχνης θα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν τα έργα τους έτοιμα για την έκθεση μέχρι τη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί τη βραδιά της έναρξης του Φεστιβάλ, την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019, στο Ολύμπικ Χωλ.

Φωτογραφία: Από περσινή εκδήλωση του Ελληνικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Οδύσσεια»

πηγή:neoskosmos.com