Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τίμησε το έργο του Λιβέρη

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης τίμησε το έργο του Άντριου Λιβέρη με τον οργανισμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) παρουσία της Delphi Bank (Τζιμ Σαρή) και άλλων βασικών διαχειριστών επενδυτικών ταμείων της Αυστραλίας και παροικιακών παραγόντων, παρουσία και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλου.

Το βραβείο ήταν να αναγνωρίσει το έργο του κ. Λιβέρη στον ανθρωπιστικό και επιχειρηματικό τομέα στην Ελλάδα

Η THI έχει συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια σε λίγα μόνο χρόνια. Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της THI.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε στην πρώτη συνομιλία του με τον Άντριου Λιβέρη πριν από 6 χρόνια, όταν ο ίδιος και ο Νίκος Παπάς είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αντρέα Λιβέρη σχετικά με το πώς η THI θα μπορούσε να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Από εκείνη τη συνομιλία τους τέθηκαν τα θεμέλια για τη λειτουργία της ΤΗΙ στην Αυστραλία και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο βασικοί παράγοντες παγκοσμίως θα μπορούσαν να στηρίξουν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αλλά ένα στρατηγικό μέρος του προγραματισμού ήταν να συνεργαστεί επίσης και με Έλληνες για να επενδύσουν σε επιειρήσεις.


Στιγμιότυπο από την απονομή βραβείου στον Άντριου Λιβέρη

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης με τον Κώστα Μάρκου συναντήθηκαν με τον Άντριου στα γραφεία της Κοινότητας και τον ξενάγησαν στο 15ώροφο Ελληνικό Κέντρο. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του κ. Λιβέρη στο Ελληνικό Κέντρο. Όπως είπε, το Ελληνικό Κέντρο αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού είναι σε θέση να κάνουν καταπληκτικά έργα. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πίστευε ότι υπήρχε ένα άλλο κέντρο του ίδιου του επιπέδου και μεγέθους στην παγκόσμια ελληνική διασπορά. Εϊπε ακόμα ότι η διασπορά μπορεί να διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας. Ανέφερε επίση ότι το Ελληνικό Κέντρο και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αποκαλύπτουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό DNA. Δηλαδή, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ανέδειξε ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να εργαστούν μαζί για να επιτύχουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Το Ελληνικό Κέντρο ήταν ένας φάρος για όλους τους Έλληνες στον κόσμο.

Ο Άντριου και ο Βασίλης μίλησαν για βασικούς στρατηγικούς τομείς στους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις επιχειρηματικές δεξιότητες της διασποράς. Μίλησαν για τις αντίστοιχες συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και για τα επόμενα βήματα.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Ο Άντριου θεωρεί ότι ήταν κρίσιμο για την Ελλάδα

Ο Παπαστεργιάδης, δήλωσε ότι οι ημέρες της γραφειοκρατικής ασφυξίας των έργων έπρεπε να σταματήσει. Οι Έλληνες έπρεπε να επιτρέπεται να εργάζονται αποτελεσματικά με ένα κράτος που τους υποστηρίζει. Στη Μελβούρνη συνεργαστήκαμε στενά με τους νεοαφιχθέντες από την Ελλάδα

Ο άλλος σκοπός του γεύματος ήταν να φέρει τους διαχειριστές κεφαλαίων σε επαφή με την THI έτσι ώστε να μπορούν να επενδύουν και να υποστηρίξουν νέες ελληνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που χρειάζονται κεφάλαια.

πηγή:Neoskosmos.com