Έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός (1-1)

Ο Παναθηναϊκός πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο 90ό λεπτό και πήρε έναν βαθμό για τον οποίο πάλεψε, στο ντέρμπι αιωνίων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα οι Ερυθρόλευκοι, που παρατάχθηκαν με την ίδια 11άδα που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Τότεναμ, έμειναν από δυνάμεις στο ΟΑΚΑ και έχασαν δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς, αλλά και την ευκαιρία να μείνουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο 36ο λεπτό με εξαιρετικό γκολ του Γκερέρο.

Από την πλευρά τους οι Πράσινοι εμφανίστηκαν τελείως αλλαγμένοι στην αναμέτρηση, σε σχέση με το πρόσωπο που είχαν δείξει στα τελευταία παιχνιδι. Δημιούργησαν και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό, ήταν πιο φρέσκοι, έχασαν πέναλτι με τον Μακέντα, που νικήθηκε από τον εξαιρετικό Σα, και έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν μέσα στο παιχνίδι και πάλευαν. Με τον Μολό να αναλαμβάνει το πέναλτι που έκανε ο Μεριά στον Μακέντα και στο 90′ να δίνει έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Ελλάδα.

Κάθε άλλο παρά γνώριμο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με έναν πολύ καλά διαβασμένο Παναθηναϊκό να έχει κλείσει κάθε πιθανό χώρο ανάπτυξης στους παίκτες του Μαρτίνς που ναι μεν είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουγήσουν ούτε να επιβάλλουν το παιχνίδι τους.  Στο πρώτο ημίχρονο, το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις.

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, οι Πράσινοι έπαιζαν ψυχωμένα και έμπαιναν σκληρά σε κάθε μονομαχία και οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μάλλον… αποσυντονισμένοι. Ήδη στο 2ο λεπτό, ένα κάκιστο γύρισμα του Μεριά προς τον Σα λίγο έλλειψε να κοστίσει ακριβά στον Ολυμπιακό, με τον Μακέντα να μην προλαβαίνει να τσιμπήσει την μπάλα.

Γενικά, οι Πράσινοι έβγαζαν αντίδραση και με πλήρη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα έκαναν δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα. Με εξαίρεση την κεφαλιά του Κουρμπέλη, λίγο μετά το ημίωρο, από την εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ.

Οι Πειραιώτες ήταν σε γενικές γραμμές προσεκτικοί στα μετόπισθεν και κάνοντας focus σε κάποια πιθανή αντεπίθεση από την οποία θα μπορούσε να έρθει το γκολ. Στο 36′ οι παίκτες του Μαρτίνς έδειξαν την κλάση τους και εκμεταλλευόμενοι την κακή αμυντική αντίδραση των Πράσινων άνοιξαν το σκορ. Ο Μπουχαλάκης έβγαλε μπαλιά… ακριβείας στον Τσιμίκα, ο οποίος σέντραρε από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Γκερέρο που με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη, ο Γιώργος Δώνης έριξε στη μάχη τον Περέα που άμεσα δημιούργησε κινδύνους για την ερυθρόλευκη εστία.  Ο εξαιρετικός Τσιμίκας στο 52′ επενέβη αποτελεσματικά προτού γίνει επικίνδυνος ο Ζαχίντ, στο τετ α τετ με τον Σα, αλλά λίγο αργότερα ο 19χρονος ανατράπξε από τον Σεμέδο και ο Μακέντα είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα από την άσπρη βούλα.
Ο Σα απέκρουσε την εκτέλεσή του Ιταλού, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Στέγκεμαν διέταξε επανάληψη (γιατί ο βοηθός του τον ενημέρωσε ότι ο πορτιέρο του Ολυμπιακού δεν πατούσε την γραμμή), τελικά με τη χρήση VAR ανακάλεσε την απόφασή του και το 0-1 παρέμεινε.
Εν συνεχεία, ο ρυθμός πάγωσε κι άλλο, με τον Μαρτίνς να προσπαθεί μάλλον να κλέψει τη νίκη αρκούμενος στο γκολ του Γκερέρο. Η επόμενη αξιόλογη φάση μετά την περίπτωση του πέναλτι, εντοπίζεται στο 85ο λεπτό, με τον Μακέντα να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι , να κάνει την προβολή, και τον Σα να διώχνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιταλός κέρδισε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά από τον Μεριά. Ο Μολό ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σα σουτάροντας στην αριστερή γωνιά για να «γράψει» το τελικό 1-1!

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’+3 Ελ Αραμπί), Γκερέρο.