ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ο Μητσοτάκης, οι απόδημοι και η ψήφος

Περισσότεροι από 1000 ομογενείς περίμεναν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στην ομιλία που έκανε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου Αστόριας «Πέτρος Γ. Πατρίδης». Μοιάζει με σκηνή από το …μέλλον, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί θα απευθύνονται προεκλογικά στους απόδημους ψηφοφόρους .

 

Πάντως, όπως έλεγαν τοπικοί παράγοντες της ομογένειας, “η επίσκεψη αυτή του Πρωθυπουργού στην καρδιά του Ελληνισμού, ήταν και ιστορική, μια και που δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο τώρα και 22 ολόκληρα χρόνια! Και ο κόσμος το εκτίμησε αυτό”.

 

Θετικά ήταν και τα σχόλια για την υπόσχεση του Πρωθυπουργού ότι από τις επόμενες εκλογλες οι Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.  Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν, μάλιστα, πως “μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε το θέμα στο προσκήνιο, και τα  αλλα κόμματα έσπευσαν με τις δικές τους προτάσεις, να πάρουν θέση στο ζήτημα αυτό”. Μόνον που το κάθε κόμμα κάνει τους δικούς του υπολογισμούς και προσαρμόζει σ΄αυτούς το σχέδιο ψήφου των Αποδήμων που παρουσιάζει… Αποτέλεσμα, αλαλούμ! (Ανακατωσούρα).

 

Συζητήθηκε πολύ μία “ατάκα” του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στους ομογενείς. Είπε: “«Δύο είναι οι άρρηκτοι δεσμοί με την ομογένεια: Η Εκκλησία και η Γλώσσα». Εμείς θα προσθέταμε και ο …Ολυμπιακός! Για σκέψου το Πρόεδρε…

 

Κάποιοι απορούν πως γίνεται και ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη δυό ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Αλλά μετά την κίνηση των Δημοκρατικών που ζήτησαν καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου, η ακύρωση των κατ΄ιδίαν συναντήσεων του προέδρου με ξένους ηγέτες, που ήταν προγραμματισμένες, σύμφωνα με ομογενειακούς πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ, “ήταν μονόδρομος για τους συνεργάτες του κ. Τράμπ, που δεν ήξεραν τι επρόκειτο να συμβεί την επόμενη ώρα”.