Βλάβη στο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος Αναστασιάδης – Επέστρεψε στο JFK

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. – Βλάβη υπέστη το αεροπλάνο το οποίο μετέφερε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκο Αναστασιάδη από τη Νέα Υόρκη με προορισμό την Κύπρο.

Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι δύο περίπου ώρες μετά την απογείωσή του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κέννεντυ το αεροπλάνο παρουσίασε βλάβη στον ανεμοθώρακα και επειδή η απόσταση από τη Νέα Υόρκη ήταν μικρότερη από εκείνη του Λονδίνου ο πιλότος αποφάσισε να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Στο ίδιο αεροπλάνο επέβαιναν και όλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης μετέβη εσπευσμένα στο αεροδρόμιο, όπου από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η προσγείωση του αεροπλάνου.

Ο Ππρόεδρος και τα άλλα μέλη της αποστολής θα επιστρέψουν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Μανχάταν στο οποίο είχαν καταλύσει από όλη την εβδομάδα.

Ο γενικός Πρόξενος επεσήμανε ότι το αεροπλάνο είναι ιδιωτικό και ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης θα αναχωρήσουν αύριο, Κυριακή το μεσημέρι για την Κύπρο.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Με ασφάλεια προσγειώθηκε, γύρω στη 1.40 τα ξημερώματα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κέννεντυ (JFK) στη Νέα Υόρκη, το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και την κυπριακή αντιπροσωπεία. Ο κύπριος πρόεδρος βίωσε μια μικρή περιπέτεια στους αιθέρες.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης με προορισμό την Κύπρο παρουσίασε πρόβλημα στον ανεμοθώρακα. Ο κυβερνήτης έλαβε την απόφαση να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για λόγους ασφαλείας.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία θα διανυκτέρευε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη.

Πηγή:anamniseis.net/skai.gr