Μόρια, Επόμενη μέρα – Συγκεχυμένες πληροφορίες

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για τα χθεσινά επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου.

“Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα βρέφος.Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών” αναφέρει. Ενώ διευκρινίζει ότι μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου: Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά για να μην αλλάξουν οικίσκους

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι “είχαμε δύο φωτιές με διαφορά ενός τετάρτου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 13.000 κόσμου εκεί. Γίνεται ανακατανομή των οικίσκων. Οι οικίσκοι καίγονται από τους ίδιους σε μια προσπάθεια να μην αλλάξουν. Για αυτό τον λόγο καίγονται, και για αυτόν τον λόγο δεν μας άφηναν να φτάσουμε στο σημείο που ήταν η φωτιά”.

“Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που θα μιλήσουμε για νεκρό στη Μόρια” πρόσθεσε.

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον Realfm 97,8 για τα επεισόδια στη Μόρια: Ο διευθυντής της Αστυνομίας μου μίλησε για δύο νεκρούς

“Χθες ήταν μεγάλη η θύελλα στη Μόρια, εγώ φοβήθηκα το τι μπορεί να συμβεί με αυτά που είδα και δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση διότι σε λίγα στρέμματα έχουμε 12.000 – 13.000 ανθρώπους. Είναι ένας πληθυσμός που απαρτίζεται από διάφορες εθνικότητες που μεταξύ τους έχουν διαφορές”, είπε μεταξύ άλλων Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.

“Εμένα ο διευθυντής της Αστυνομίας μου μίλησε για δύο νεκρούς. Μαθαίνω ότι το δεύτερο απανθρακωμένο πτώμα δεν είναι στο νεκροτομείο, αλλά η επίσημη ενημέρωση που είχα μιλάει για δύο”, σημείωσε ο κ. Μουτζούρης.

Αναφερόμενος στην αιτία εκδήλωσης της φωτιάς ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε: “Ένας μου είπε ότι κάποιος μαγείρευε και έπιασε φωτιά, άλλος μου είπε ότι ήταν βραχυκύκλωμα, σήμερα ακούω ότι ήταν ηθελημένη. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν έχω στοιχεία… Ο κόσμος που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόρια είναι άνω των 12.000 διότι υπάρχει η οργανωμένη δομή που είναι για 2.700 άτομα, αλλά υπάρχουν και οι παραοικισμοί αυθαίρετοι καταλαμβάνοντας ελαιοκτήματα, φέρνοντας τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση, όπου μέσα οι συνθήκες είναι πραγματικά τραγικές”.