Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Σαρώνει η κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα – Υδροστρόβιλοι στην Κυπαρίσσια

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την Αττική όπου σε πολλά σημεία οι δρόμοι πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε ποτάμια. Παρά το γεγονός ότι οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για καταιγίδες που θα έπληταν την περιοχή από το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την πρωινή ηλιοφάνεια ο καιρός άλλαξε απότομα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν για να επιστρέψουν και πάλι αύριο Παρασκευή όπου από τις απογευματινές ώρες και μετά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα με έμφαση τα βόρεια και δυτικά.

Σύμφωνα με το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Παρασκευή στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθένηση στα χερσαία τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 27 βαθμούς.

Βροχή προβλημάτων στη Δυτική Ελλάδα

Εκτός από την Αττική, η κακοκαιρία σαρώνει και τη Δυτική Ελλάδα, ήδη από το πρωί της Πέμπτης, κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ και το νησί της Κέρκυρας δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία. Ισχυρή βροχή έπληξε, επίσης, το Μεσολόγγι και την Ηλεία.

Ήδη άρχισαν να εντοπίζονται τα πρώτα προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτολοακαρνανίας και στο Ιόνιο. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Υδροστρόβιλοι στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακό βίντεο

Βροχές «σαρώνουν» την Κέρκυρα

«Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου κράτησε στο λιμάνι της Κέρκυρας η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.

Βίντεο με τους υδροστρόβιλους που έκαναν την εμφάνισή τους μετά από μπουρίνι, το πρωί της Πέμπτης, στα ανοικτά των ακτών της Ηλείας στον Κυπαρισσιακό κόλπο έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.