ΑΠΟΨΗ: Ο Πομπέο, το ΚΚΕ και το συμφέρον μας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Εκείνο το τεράστιο πανό στα προπύλαια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας, με την  …ευγενική παρότρυνση «Pompeo go home” που κρέμασε, νωρίς το πρωί σήμερα (4 Σεπτεμβρίου 2019), η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έφερε πλήθος αναμνήσεων που τις είχαμε απωθήσει στους εσώτερους  λαβύρινθους του μυαλού μας.

Μας θύμισαν τις όμοια «περήφανες» προτροπές του ΣΥΡΙΖΑ προς κάθε Αμερικανό, πριν, βέβαια, γίνουν κυβέρνηση, και πριν “ανακαλύψουν” την πρακτικότητα των κυβιστήσεων! Με αυτές, τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν τα καθέκαστα από την «ανάποδη» και φθάσανε στο αμίμητο να διακηρύττουν πως «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονταν στο καλύτερό τους σημείο», λίγο πριν ο λαός τους στείλει στην αντιπολίτευση.

Όπως τότε και τώρα. Οι του ΚΚΕ  “διώχνουν” τους Αμερικανούς την ώρα που τους έχουμε ανάγκη «να βάλουν πλάτη» για να καμφεί η τουρκική προκλητικότητα που απειλεί την Ελλάδα, την Κύπρο και  το Αιγαίο. Και δεν έβγαλαν άχνα εναντίον τους, όταν οι Αμερικανοί υποστήριζαν τα Σκόπια και προέτρεπαν την Ελλάδα για Συμφωνία στις Πρέσπες! Όταν έβλεπαν “θρίαμβο” στο 99%  υπέρ του “ναι” στο ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα στο οποίο έλαβε μέρος μόλις το 44% (!) των Σκοπιανών ψηφοφόρων… Όταν έκλειναν οι αμερικανοί τα μάτια στο “Βόρεια Μακεδονία” που ήταν αντίθετο με την απόφαση του ΟΗΕ που είχε ΑΡΝΗΘΕΙ να αναγνωρίσει τα Σκόπια το 1993 γιατί η ομομασία τους εμπεριείχε τη λέξη “Μακεδονία”!

Ποτέ δεν κατάλαβα την γενικότερη λογική του ΚΚΕ. Σπρώχνει τους εργαζόμενους σε απεργιακούς αγώνες για την ανεργία και την ίδια ώρα αντιτίθεται στην έλευση ξένων επενδυτών στη χώρα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας!  Διεκδικούν “καλύτερους μισθούς» και την ίδια ώρα αντιμάχονται -με τις θεωρίες τους-  την ανάπτυξη που θα φέρει τους καλύτερους μισθούς!

Λέει πως είναι διάπλατα δημοκρατικό κόμμα, πως η ψήφος είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και πως επιζητά σταθερά την δημοκρατική απλή αναλογική,  και την ίδια ώρα αρνείται να δεχθεί την ψήφο μιας σημαντικής μερίδας Ελλήνων πολιτών που την ημέρα των εκλογών θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος! “République Ala kart”!

Κραυγαλέες αντιφάσεις, που δεν καλύπτονται από τον ιδεολογικό μανδύα  ενός τυφλού «αντικαπιταλισμού».

Από την άλλη μεριά, αντί να «διώχνουν» τους Αμερικανούς, γιατί δεν τους υποδέχονται στο  «σπίτι του λαού», στον Περισσό, προκειμένου με επιχειρήματα να τους πείσουν να ενεργήσουν υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων; Να τους υποδείξουν το δικό τους συμφέρον, βρε αδελφέ! Τους συμφέρει π.χ.,  να είναι η  δική τους Exxon Mobil, στην Κυπριακή ΑΟΖ και παραδίπλα να «σκάβουν» οι Τούρκοι διεκδικώντας  χωρίς και να το δικαιούνται, μερίδιο;

Ναι, οι Αμερικανοί –όπως κάθε λαός- ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους. Σε μας εναπόκειται να τους πείσουμε ότι τα συμφέροντά τους συμπλέουν με τα δικά μας και ότι το κοινό μας συμφέρον έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της Τουρκίας, που «τρυπάει» άτσαλα το Διεθνές Δίκαιο, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Πολιτιστικές αξίες.

Αλλά αυτό δεν θα το επιτύχουμε με το να τους στείλουμε στο «σπίτι» τους. Αντίθετα, με το να τους προσκαλούμε να στηρίξουν το δικό μας, που κινδυνεύει και από τους Ρωσικούς S-400…