Μητσοτάκης: Να κάνουμε το αυτονόητο πράξη

“Πάνω” του παίρνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα της ψήφου των Ελλήνων Ψηφοφόρων του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους. Με βίντεο που ανάρτησε στο στο διαδίκτυο, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο γραφείο του στη Βουλή για το θέμα αυτό, καλεί όλους τους συναδέλφους του στη Βουλή να “κάνουμε το αυτονόητο πράξη”.

Αντί για δηλώσεις του,  ο Πρωθυπουργός προτίμησε με ένα σύντομο βίντεο να παρουσιάσει τις απόψεις αποδήμων Ελλήνων από διαφορετικές χώρες, που συγκλίνουν το αίτημα για τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις ελληνικές εκλογές από εκεί όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι.

Η φράση του “να κάνουμε το αυτονόητο πράξη” απευθύνεται στους συναδέλφους του Βουλευτές όλων των κομμάτων και βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την πρόσφατη δήλωσή του ότι το Νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων Ψηφοφόρων από το εξωτερικό “θα πρέπει να το ψηφίσουν και οι 300”.

Ας κάνουμε το αυτονόητο πράξη

Πολλοί συμπολίτες μας που ζουν στο εξωτερικό έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν αν πάρουν το αεροπλάνο. Και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους απαγορεύουμε να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ας αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία. Ας κάνουμε επιτέλους το αυτονόητο πράξη.

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 11. Oktober 2019