ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Στο άρθρο σας: Αλήθεια τι να φταίει;

Κύριε διευθυντά,

Καλημέρα σας!

Διάβασα μόλις τώρα που ξύπνησα για λίγα λεπτά στις 3:30 το πρωί το άρθρο σας!

Νομίζω ότι σεις δώσατε την απάντηση στο ερώτημά σας: Φταίει η έλλειψη καλής οργάνωσης και θέλησης στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης.

Για δυο σχεδόν χρόνια από τότε που έφυγε η καλύτερη Συντονίστρια Εκπαίδευσης , η Δρ. Θάλεια Χατζηγιάννογλου , μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας , δεν έχει διοριστεί νέος μόνιμος Συντονιστής . Απλώς μπαλώματα με  προσωρινούς αναπληρωτές / τριες  που πολλές φορές διδάσκουν ταυτόχρονα και σε ομογενειακά σχολεία!

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι (;) στο Γενικό προξενείο ούτε  ενημερώνουν αλλά και ούτε προγραμματίζουν συναντήσεις με εκπαιδευτικούς οργανισμούς  με τους τους αρμόδιους που έρχονται από Ελλάδα.

Ο πιο κατάλληλος φορέας που εκπροσωπεί τους  Έλληνες Εκπαιδευτικούς στη Νέα Υόρκη από το 1975 είναι ο ιστορικός Σύλλογος «Προμηθεύς» με τον οποίο θα έπρεπε  και η Υπουργός Παιδείας στην πρόσφατη της επίσκεψή της να είχε συναντηθεί και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού να είχε επίσης συναντηθεί! Δυστυχώς κανένας τους δεν το έκανε. Μεγάλη παράλειψη και περιφρόνηση των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Απλώς σύντομες επισκέψεις σε ένα  ή δύο σχολεία για να δουν μαθητές και τα κτίρια, δεν αποκαλύπτουν τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου που μόνο οι εκπαιδευτικοί που δεν φοβούνται μπορούν να τα αποκαλύψουν. Δυστυχώς δεν κάθισαν στις επισκέψεις τους στο τραπέζι με τους εκπαιδευτικούς να μάθουν την όλη πραγματικότητα. Απλώς παίρνουν μία επιφανειακή επικοινωνιακή εικόνα χωρίς το βάθος και το πλάτος της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Θα πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση απέναντι όλων των εκπαιδευτικών του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης και να δουν τον κλάδο ως εθνικό θέμα και όχι ως απλώς ως θέμα αρμοδιότητας. Γιατί η Ελληνική Παιδεία στην Αμερική είναι θέμα εθνικό !

Παράδειγμα: Στο Γενικό Προξενείο γίνονται πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις και άλλα. Ποτέ δεν έγινε μια συγκέντρωση εκπαιδευτικών εννοώ εκπαιδευτικών όχι παραγόντων που δεν είναι εκπαιδευτικοί! Πότε κάλεσε το Γενικό Προξενείο το Διοικητικό Συμβούλιο του Προμηθέα στο Προξενείο  για μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών;

Αυτές είναι μερικές σκέψεις μου που τις εκφράζω με τόλμη και χωρίς φόβο γιατί δεν έχω ανάγκη για τίποτα και γιατί διάβασα το σχόλιό σας στην panhellenic Post μόλις τώρα!

Ώρα για ύπνο τώρα γιατί είναι 4 το πρωί εδώ!

Δημοσθένης Τριανταφύλλου

Εκπαιδευτικός

Νέα Υόρκη