Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδελφές του και την πεθερά του, στην ταινία-αφιέρωμα για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Την ταινία για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, παρακολούθησε σε ειδική προβολή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα το βράδυ στο Ίδρυμα

Στην ειδική προβολή της ταινίας με τίτλο «Ορεινές Συμφωνίες», παραβρέθηκαν εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Μητσοτάκη. Την ταινία παρακολούθησαν στο Ιδρυμα Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Η ταινία είναι βιογραφική και αναφέρεται στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, ο οποίος «έφυγε» τον Μάιο του 2017. Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-parakoloythise-tainia-gia-patera

Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού.
Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Προσωπικό υλικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ανέκδοτες στιγμές

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων. Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-parakoloythise-tainia-gia-patera

Ρόλο καταλύτη στο εγχείρημα του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ευθυμίου, έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη Φύση. Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.
Τα εσοδα της ταινίας για τη φύση

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment. Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

Παραγωγή: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Κουλίνος
Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Οργάνωση παραγωγής : Μυρτώ Βουνάτσου
Εκτέλεση Παραγωγής: LandArt Productions
Διάρκεια: 80’

ΑΠΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Πηγή: iefimerida.gr