ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ας το σκεφθούν και ας το μελετήσουν οι αρμόδιοι…

Η είδηση γράφτηκε στον “Νέος Κόσμος” της Αυστραλίας.  Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Η κυβέρνηση Andrews, τηρώντας την προεκλογική της υπόσχεση, ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για το Premier’s Spirit of Democracy Prize (Βραβείο Πρωθυπουργού για το Πνεύμα της Δημοκρατίας), για όλους τους μαθητές των τάξεων 9, 10 και 11 που φοιτούν σε κρατικά, καθολικά και ανεξάρτητα σχολεία και οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση της πολιτικής αγωγής και των θεμάτων που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη.

 

Το έχουμε ξαναγράψει. Από τη μία πλευρά, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού μπορούσε -και οφείλει να το κάνει τώρα- να πρωστοστατήσει στα θέματα είτε επισκέψεων στην Ελλάδα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλοδαπών μαθητών, είτε  σε στα θέματα ανταλλαγής μαθητών με άξονα πάντα την εκπαίδευση.

 

 

Μπορεί -θα μπορούσε, είναι ίσως πιό ρεαλιστικό- η χώρα μας να αποτελεί ένα παγκόσμιο ανοικτό Πανεπιστήμιο (με διεθνώς αναγνωρίσιμα credits από τα  ξένα εκπαιδευτικά Ιδρύματα ) σε θέματα Φιλοσοφίας και Πολιτικών Επιστημών. Με θερινά μαθήματα στην Γλώσσα που μελετήθηκαν,  στο χώρο (χώρα) που εγκαθιδρύθηκαν και από όπου διαδόθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Θα είχαμε  κάθε καλοκαίρι τουλάχιστον 1.000 ξενόγλωσσους φοιτητές που διδάσκονται σε διάφορες χώρες την αρχαιοελληνική Γλώσσα και  ταυτότχρονα και ισάριθμους νέους φιλέλληνες ανά τον κόσμο!  Ας το σκεφθούν και ας το μελετήσουν οι αρμόδιοι…