Πρόταση του π. υπουργού Γρ. Νιώτη για την ψήφο των Αποδήμων

Αθήνα.- Παρέμβαση στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων Ψηφοφόρων από το εξωτερικό κάνει ο πρώην υπουργός της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης χαρακτηρίζοντας ως “αξιέπαινη η προσπάθεια όλων των κομμάτων να βρεθεί κοινός τόπος , ώστε επιτελούς οι Απόδημοι Έλληνες να ψηφίζουν στους τόπους κατοικίας τους”.

Εστω, τονίζει, και αν πρέπει να υποχωρήσουμε σε κάποια αυτονόητα , ώστε να υπάρξει για πρώτη φορά λύση στο πρόβλημα.Με μια μόνο επισήμανση .

Η πρόταση

Ο κ. Νιώτης προτείνει: “Ελπίζω να μην επιμείνουν τα Ελληνικά κόμματα να ψηφίζουν οι Απόδημοι , χωρίς να εκλέγουν συγκεκριμένο αριθμό Αποδήμων Βουλευτών στο Επικράτειας .Δεν μπορεί αυτό να είναι στην επιλογή του κάθε κόμματος, γιατί έτσι καταργείται το δικαίωμα εκλέγεσθαι και η ισοτιμία της ψήφου. Δηλ Αντισυνταγματικότητα και πάντως αδικία και αναγωγή Αποδήμων , ως Πολιτών Β Κατηγορίας . Ψηφίζουν , άλλα δεν εκλέγουν .Η Λύση; Να προβλεφθεί ποσόστωση Αποδήμων Βουλευτών στο Επικράτειας πχ 30% ( δηλ 5 Απόδημοι εκλέγονται υποχρεωτικά στο Επικράτειας των 15 Βουλευτών) η καλύτερα χωριστή Λίστα Αποδήμων με συγκεκριμένο αριθμό υποχρεωτικά εκλεγόμενων εντός του ψηφοδελτίου Επικράτειας”.