Οι Έλληνες του εξωτερικού τίμησαν την 28η Οκτωβρίου- Φωτο, Βιντεο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Συμμετοχή του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας στην σημερινή παρέλαση στην όμορφη και ηλιόλουστη Ρόδο με το Σύλλογο Θεσσαλών Ρόδου . Ευχαριστώ το Θεσσαλικό Σύλλογο Ρόδου για την τιμή που μου έκανε κρατώντας την ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟ.

??????????????????????????????Συμμετοχή του προέδρου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντής Γκίκας στην σημερινή παρέλαση στην όμορφη και ηλιόλουστη Ρόδο με το Σύλλογο Θεσσαλών Ρόδου . Ευχαριστώ το Θεσσαλικό Σύλλογο Ρόδου για την τιμή που μου έκανε κρατώντας την ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ❤️❤️❤️❤️Ζήτω η ΕΛΛΑΔΑ Ζήτω η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ??????????????????????????????

Gepostet von Διαμαντής Γκίκας am Montag, 28. Oktober 2019

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις αλλαγές που συντελέστηκαν στην ομογένεια, στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο στις δύο δεκαετίες της ποιμαντορίας του και στην αναγκαιότητα αλλαγής του κόσμου αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου 2019 στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Η εν λόγω θεία λειτουργία ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου στην οποία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Ελπιδοφόρος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον κ. Δημήτριο και μαζί με τους ιερείς και τους ιεροψάλτες έψαλαν το Πολυχρόνιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έπλεξε το εγκώμιο του προκατόχου του και τόνισε ότι προ 20 ετών ο κ. Δημήτριος υπάκουος και πρόθυμος στο κέλευσμα και την παράκληση της Εκκλησίας ήρθε και ποίμανε αυτό το ποίμνιο και οδήγησε την πιο δυναμική επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε γαλήνη, σε ειρήνη και ομόνοια και ότι προ πέντε περίπου μηνών όταν ήρθε η ώρα παρέδωσε έντιμα, υπεύθυνα, συνετά τη σκυτάλη και έγινε ομαλά και καθώς πρέπει η διαδοχή.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΩΝ

Στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Βουλιαρατών ο Γ. Σούρλας, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων το Έπος 1940 -41 κατά την απονομή διάκρισης στην Ερμιόνη Μπρίγκου στην «Κυρά της Χιμάρας», τη «Μάνα των Πεσόντων» – τίτλο που της απένειμε η Ένωση Συγγενών, τόνισε:
«Τιμάμε την Ερμιόνη Μπρίγκου, την ηρωίδα της Βορείου Ηπείρου, την «κυρά της Χιμάρας», που στην αυλή του σπιτιού της στον οικισμό Βάνοβα της Χιμάρας αναπαύονται έξι πεσόντες μαχητές. Εκεί παρά τα όσα δεινά υπέστη η οικογένειά της, διώξεις και φυλακίσεις δεν αποκάλυψαν ποτέ τον χώρο ενταφιασμού.
Τιμάμε την Μάνα των Πεσόντων, που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα του ανθρωπισμού, του ηρωισμού, της θυσίας και της εθνικής υπερηφάνειας.
Στο πρόσωπό της ευχαριστούμε και τιμούμε όλες τις Βορειοηπειρώτισσες και Βορειοηπειρώτες, που στήριξαν τους μαχητές μας στον αγώνα κατά των κατακτητών, φρόντισαν τους τραυματίες τους στρατού μας και ενδιαφέρθηκαν για τους πεσόντες.
Ευχαριστούμε όσους από την αλβανική και ελληνική πλευρά συνέβαλαν να τεθεί τέρμα στην εκκρεμότητα με τους άταφους πεσόντες, που έστω και με καθυστέρηση 78 ετών στις 22 Ιανουαρίου 2018 άρχισαν οι εργασίες αναζήτησης και ο τιμητικός ενταφιασμός των πεσόντων.
Προσδοκούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν όλοι οι πεσόντες μαχητές και να τους αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές».
Απευθυνόμενους στους παριστάμενους προέδρους των επιτροπών εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Αλβανίας για τους άταφους πεσόντες, τον υποπτέραρχο Άγγο, την στρατηγό και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας ο κ. Σούρλας τόνισε ότι πρέπει η Αλβανία να ανταποκριθεί στο αίτημα της Ελλάδας να συνέλθει η διακρατική επιτροπή η συνεδρίαση της οποίας καθυστερεί ένα χρόνο.

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Σε μια από τις Εκκλησιές της αποδημίας, τιμώντας την 28η Οκτωβρίου. FB / Kosztasz Rizojanisz.

NEA ΥΟΡΚΗ

Την παράσταση έκλεψαν πρώην και νυν μαθητές του απογευματινού σχολείου της ενορίας της Αναστάσεως, μίας από τις δυναμικότερες Ελληνικές κοινότητες στη Νέα Υόρκη, στο προχθεσινό εορταστικό δείπνο!
Ποτέ δεν παύει να με συγκινούν η νεολαία της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ο εθελοντισμός των μελών της και το έργο των εκπαιδευτικών! Συγχαρητήρια σε όλους!

Nancy Biska

Άγιος Νικόλαος!!! Μπρούκλιν…Τρισάγιο στους ήρωες…….

Gepostet von Nick Niakolas am Sonntag, 27. Oktober 2019

Αγιος Νικόλαος, Μπρούκλιν.

ΗΠΑ

Ο Σύλλογος Πατμίων Αμερικής «Ξάνθος ο Φιλικός» την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη των Οσίων θαυματουργών πατέρων Αμφιλοχίου Μακρή και Χριστοδούλου του εν Πάτμω, κτήτορα της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατήσαντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και ολοκληρώθηκαν με το καθιερωμένο κέρασμα και τη γενική συνέλευση του Συλλόγου, η οποία έλαβε χώρα στην κοινοτική αίθουσα.

(anamniseis.net)

ΓΑΛΛΙΑ/Παρίσι

Honor and glory!!! ?? ??
Long live the nation! Long live Greece!!!

The day of “no” is one of the two greek national holidays; celebrated on October 28th of each year, it marks the rejection of the italian ultimatum of October 28, 1940 by ioannis metaxas.

The Anniversary of 28 October is special this year for the hellenism of Paris, because it is the first time that the hellenic community, on the official proposal of the arc de Triomphe, organized a wreath deposit ceremony .

Congratulations Madame President, Seta Theodoridis for your exceptional work and your presence!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο μήνυμά της για την 28η Οκτωβρίου προς τα μέλη της αρχαίας ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία (Έλληνες Κριμαίας και Μαριούπολης), η πρόεδρος Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσατζή βρίσκει την ευκαιρία να ενδυναμώσει τους ομοεθνείς μας στη χώρα αυτή, οι οποίοι βρέθηκαν ανάμεσα στις εμπόλεμες παρατάξεις Ρώσων και Ουκρανών.

«Η δύναμη του πνεύματος των συνελλήνων, ενισχυμένη από τα ηρωικά παραδείγματα της νίκης των μαχητών για την ελευθερία της Ελλάδας, είναι ανυπέρβλητη», τονίζει η Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσατζή.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ/ΣΙΝΔΕΙ

Από την δοξολογία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Η φωτογραφία είναι από την σελίδα της Αρχιεπισκοπής στο Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τις πρέπουσες τιμές η ΑΧΕΠΑ Νέας Νοτίου Ουαλίας τίμησε την 79η επέτειος του Έπους της 28ης Οκτωβρίου 1940, το «ΟΧΙ» του Ελληνισμού στον φασισμό και στον ναζισμό. Με συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων στην εκδήλωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και, στη συνέχεια, με σεμνή εκδήλωση στο ANZAC Memorial Hyde Park.

Παρουσία διπλωματικών και πολιτικών αντιπροσώπων, ο Αυστραλιανός Ελληνικός Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύνδεσμος (AHEPA NSW INC) διοργάνωσε φόρο τιμής στους Άνζακ του Ελληνισμού και στους ήρωες του 1940 στον χώρο του πρώτου πολεμικού μουσείου της Αυστραλίας που εγκαινιάστηκε το 1934.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Με πανηγυρική δοξολογία στον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Βιέννη και στη συνέχεια με τρισάγιο στην ελληνική «πτέρυγα» στο ιστορικό Νεκροταφείο Σανκτ Μαρξ της αυστριακής πρωτεύουσας, ο Ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε σήμερα την επέτειο του «Όχι» στο φασισμό στις 28 Οκτωβρίου 1940. Στη δοξολογία, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας-Εξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιος, παρέστησαν εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών αρχών στην Αυστρία, με επικεφαλής την πρέσβη της Ελλάδας Αικατερίνη Κόικα, αντιπροσωπείες των ομογενειακών φορέων, πολλά μέλη της ελληνικής παροικίας και φίλοι της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΟΥΓΚΑΝΤΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Την επέτειο του «ΟΧΙ» γιορτάζουν στη μακρινή Ουγκάντα! Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα, η Ορθόδοξη Εκκλησία διοργανώνει σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου – Monde ειδικές επετειακές εκδηλώσεις και περιλαμβάνονται και εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο των Ελλήνων της 28ης Οκτωβρίου.

Στον Ιερό ναό δεσπόζει η Ελληνική σημαία δημιουργώντας ρίγη συγκίνησης στον απανταχού ελληνισμό.

Επικεφαλής των επετειακών εκδηλώσεων είναι ο Μητροπολίτης Καμπάλας, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς και ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας κύριος Ιννοκέντιος, ενώ στο πλευρό τους θα βρίσκονται δεκάδες Ορθόδοξοι κληρικοί και πιστοί της Ουγκάντας.

Δείτε το βίντεο:


ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» γιόρτασαν σήμερα τα σχολεία της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας, εστιάζοντας στην ανθρωποκεντρική διάσταση των ηρώων των μαχών της 28ης Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες της Δαμασκού

Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννη, αλλά και της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ρίμα αλ Καντίρι, της ομογενούς βουλευτή Αμίρα Στεφάνου και των προξένων Γιώργου Κατίνη, Αγιούμπ Χανά και Χάζεμ Ντανιέλ, την Κυριακή η ελληνική κοινότητα της Δαμασκού τίμησε την 28η Οκτωβρίου.

 

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

(Φωτογραφία πρώτης σελίδας: FILIOTIS/FB