Στοχασμοί: Αγαπώ τον Δάσκαλο

Σε αγαπώ Δάσκαλε!
Αν έχεις ξεκαθαρίσει αγάπη τι θα πει, τότε θα είσαι ευτυχισμένος.
Αγαπάς εμένα, ή τις υποσχέσεις της ζωής που θεωρείς ότι θα ζήσεις μαζί μου; Αν είναι το δεύτερο, μόλις οι υποσχέσεις καταρρεύσουν, αρχίζει η φθορά.
Αγαπάς εμένα, ή τα όνειρα που ανοίγονται για να ζήσουμε μαζί; Αν είναι το δεύτερο, τα ανεκπλήρωτα όνειρα θα έχουν και πόνο μαζί τους.
Αγαπάς εμένα, ή τη ζωή που χτίσαμε και έχεις συνηθίσει; Αν είναι το δεύτερο, στο απρόοπτο θα υποφέρεις πολύ.
Αγαπάς εμένα, ή τη σιγουριά που αισθάνεσαι όταν είμαι κοντά σου; Αν είναι το δεύτερο, θα υποφέρεις από σκέψεις κάθε φορά που θα είμαι μακριά.
Αγαπάς εμένα, ή το είδωλο των προσδοκιών σου, των αναμονών σου, των επιθυμιών σου; Αν είναι το δεύτερο, μόλις σου αποκαλυφθώ θα θέλεις να με αλλάξεις.
Αγαπάς εμένα, ή το μύθο που φτιάξαμε και χαρακτηρίζει τη ζωή μας; Αν είναι το δεύτερο, βρίσκεσαι στον προθάλαμο της δυστυχίας.
Αγαπάς εμένα, ή τη συνήθεια και τα παρελθοντικά δεδομένα; Αν είναι το δεύτερο, στραγγαλίζεις την εξέλιξη και οδηγείσαι σε τέλμα.
Αγαπάς εμένα, ή την ιστορία της ζωής σου όπως την περιγράφεις με εμένα μέσα; Αν είναι το δεύτερο, αγαπάς τα χρώματα τα δικά σου, τις εικόνες που έχεις δημιουργήσει και ότι έχεις σχηματίσει με την αντίληψη που έχεις για μένα.
Το σε αγαπώ, είναι μια λέξη που τη λέμε εύκολα, αλλά τι αγαπάς πραγματικά;
Αγαπάς τη διαδικασία, τη διαδρομή, το καινούριο, τη δημιουργία, τη νέα πνοή; Αγαπάς που αλλάζεις και που μπορείς να απορροφάς τη στιγμή; Αγαπάς που υπάρχεις και που υπάρχω; Αγαπάς τη σύνθεσή μας μέσα στη φύση και τη μοναδικότητα του κάθε δευτερόλεπτου; Αγαπάς και σέβεσαι τα κύτταρά σου ώστε να επιθυμείς την ευτυχία των δικών μου; Αγαπάς την προσωπικότητά σου τόσο, ώστε να αναγνωρίσεις τη δική μου; Αγαπάς το χώρο σου ώστε να υποδεχτείς τον τρόπο μου;
Αγάπα με γιατί έτσι, και θα δυναμώνει κάθε ημέρα που περνάει.