ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Οι μελισσούλες μου αρνούνται να αφήσουν ασχολίαστες τις δηλώσεις  του ΥΦ. ΕΣ. Θεόδωρου Λιβάνιου

Οι μελισσούλες μου αρνούνται να αφήσουν ασχολίαστες τις δηλώσεις  στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων Ψηφοφόρων που ζουν στο εξωτερικό.  Αυτή η πρεμούρα να δικαιολογήσουν όλοι  οι κυβερνητικοί την κυβίστηση της Νέας Δημοκρατίας, που έφτασε να πανηγυρίζει γιατί,  λέει, “η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν περιθώριο να αποτύχει στην κορυφαία δέσμευσή της προς τους Έλληνες του εξωτερικού» και θεωρεί επιτυχία της το ότι υποχώρησε σε όλες τις αξιώσεις των αριστερών παραφυάδων!..

Η χωρίς περιστροφές δήλωση του κ. Λιβάνιου πως η κυβέρνηση “πέτυχε το μείζον: η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να έχει την ίδια αξία, κάτι που επιτάσσει το Σύνταγμα», είναι πραγματικά για βραβείο ευρεσιτεχνίας!   Αν το Σύνταγμα επιτάσσει (και επιτάσσει όντως) η ψήφος των αποδήμων να είναι ισότιμη με την ψήφο όλων των υπολοίπων, όπως επίσης και να προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, που είναι η επιτυχία της κυβέρνησης;  Μπορούσαν, δηλαδή τα κόμματα μαζί και η κυβέρνηση να κάνουν διαφορετικά ψηφίζοντας αντισυνταγματικό νόμο; Αλλά και πάλι, εάν με την ψήφο τους οι απόδημοι ΔΕΝ εκλέγουν Έλληνες Βουλευτές, όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες, ούτε ισότιμη είναι ούτε την ίδια αξία έχει.  Άλλο να εκλέγεις με “σταυρό” βουλευτή, δηλαδή κυβέρνηση, και άλλο να επιλέγεις κόμμα. Με την επιλογή κόμματος διχάζεσαι. Με την εκλογή Βουλευτή αποκτάς πολιτική δύναμη.

Αναφορικά με το  ζήτημα που προέκυψε στη διακομματική και αφορά στο όριο απουσίας από την Ελλάδα, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, αντί να εξηγήσει για ποιο λόγο σύρθηκε η κυβέρνηση στην αποδοχή του, έσπευσε να “αποσαφηνίσει” τα ήδη γνωστά. Το θέμα δεν είναι τι συμφωνήθηκε. Το θέμα είναι ότι η στέρηση του δικαιώματος ψήφου -εκτός από τους ανήλικες- αποτελεί όχι “ρύθμιση” αλλά ΠΟΙΝΗ, που επιβάλλεται από δικαστήριο για σοβαρό ποινικό αδίκημα!!!! Η 35ετία απλώς αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία των αποδήμων από το δικαίωμα να ψηφίσει…

 

Επίσης, ο Θεόδωρος Λιβάνιος κάνοντας αναφορά στα εκλογικά τμήματα εκτός επικράτειας δήλωσε: «Ο βαθμός ενδιαφέροντος για προσέλευση και συμμετοχή, που θα αναδειχθεί μετά από ηλεκτρονική διαδικασία, θα είναι εκείνος που θα κρίνει τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων που θα στηθούν σε όλο τον κόσμο, για τους εκτός επικρατείας εκλογείς» και εξέφρασε τη δέσμευση ότι «θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να συσταθούν εκλογικά τμήματα, όσο πιο κοντά γίνεται στον τόπο κατοικίας των εκλογέων». Συγγνώμη, ταπεινά συγγνώμη. Έχει υπόψη του ο κ. Υφυπουργός κάποια χώρα που να επιτρέπει να στηθούν κάλπες στο έδαφός της, για βουλευτικές εκλογές άλλης -ξένης- χώρας; Πού θα στήσετε εκλογικά τμήματα; Μπορείτε μόνον ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ! Και ελληνικό έδαφος δεν είναι οι Εκκλησίες, τα ελληνικά σχολεία, οι ελληνικοί σύλλογοι, τα ελληνικά καφενεία! Μόνον οι Πρεσβείες και οι προξενικές αρχές, είναι ελληνικό έδαφος.  Στο Τέξας, για παράδειγμα, δεν υπάρχει Προξενείο ούτε Πρεσβεία. Αναρωτήθηκατε που θα πάνε οι απόδημοι ψηφοφόροι να ψηφίσουν;

Αν δεν υιοθετηθεί η επιστολική ψήφος, αυτοί που θα ψηφίσουν στις κάλπες,  θα είναι απελπιστικά ελάχιστοι σε σχέση με αυτούς που “δεν θα μπουν στον κόπο”. Εκτός και εάν αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ΟΛΟΙ συμφώνησαν να αποκλείσουν την επιστολική ψήφο!