Σε τροχιά διάσπασης η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Νέα Υόρκη.- Έκκληση προς τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρο Γαλάτουλα και τον πρόεδρο Κλεάνθη Μείμάρογλου, να καθίσουν και να λύσουν τις διαφορές τους, βάζοντας πάνω από τα προσωπικά τους το συμφέρον του οργανισμού, απευθύνει μέσω της Greek News o πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης. Ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα πάει την Τρίτη  (5 Νοεμβρίου 2019) στις 7:30 μμ στη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο πρόεδρος Κλεάνθης Μεϊμάρογλου κι όχι στην άλλη που συγκαλεί ο αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας νωρίτερα.

Οι σχέσεις των δύο στελεχών της Ομοσπονδίας και πολλά χρόνια στενών συνεργατών, Π. Γαλάτουλα  και Κ. Μεϊμάρογλου, έχουν διαρραγεί μετά το νέο έτος. Ιδιαίτερα μετά την εθνική παρέλαση, οι επιπτώσεις της σύγκρουσης έχει γίνει εμφανής στη λειτουργία του οργανισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως για καιρό δεν γίνονται συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας κι όπως μας ανέφερε στέλεχος της οργάνωσης, τα μέλη που πρόσκεινται στον κ. Γαλάτουλα δεν προσέρχονται.

Κάποια μέλη έχουν υποβάλλει παραιτήσεις και άλλα απομακρύνθηκαν, λόγω απουσιών. Ωστόσο η πλευρά Γαλάτουλα δεν αναγνωρίζει ως νομότυπες τις αντικαταστάσεις.

Επιπρόσθετα, δεν έχει ακόμη υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης, όπως ορίζει το καταστατικό και ακούγονται καταγγελίες για παρατυπίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας και αντικατασταθείς γενικός γραμματέας Διονύσης Πυλαρινός έχουν συγκεντρώσει αριθμό υπογραφών ζητώντας την καθαίρεση του προέδρου. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, οι κ.κ. Πέτρος Γαλάτουλας και Διονύσης Πυλαρινός έχουν αφαιρέσει πράγματα που ανήκουν στην Ομοσπονδία.

«Οι σφραγίδες, το πρωτόκολλο, το παρουσιολόγιο κ.α. έχουν αφαιρεθεί από την Ομοσπονδία παράνομα και καταχρηστικά. Αυτή τη στιγμή ο κ. Γαλάτουλας στέλνει επιστολές για να συγκαλέσει γενική συνέλευση, χρησιμοποιώντας το επιστολόχαρτο της Ομοσπονδίας. Βάση του καταστατικού γενικές συνελεύσεις δικαιούνται να συγκαλούν μόνο ο πρόεδρος με τον γενικό γραμματέα και κανείς άλλος. Εμείς έχουμε στείλει επιστολές στα μέλη, για τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στις 7:30 μμ».

Να σημειώσουμε ότι η άλλη πλευρά έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση την ίδια μέρα στις 6:30 μμ.

Θέσαμε υπόψη του προέδρου της Ομοσπονδίας τις πληροφορίες ότι έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές για καθαίρεσή του από το αξίωμα.

«Αν υπάρχει τέτοιος κατάλογος με υπογραφές, θα πρέπει να έλθει να τις παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο, όπως προνοεί το καταστατικό και να εξηγήσει τους λόγους. Αυτοί δεν έχουν στείλει τίποτε που να εξηγεί το θέμα», πρόσθεσε.

ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ

Ο Ηλίας Τσεκερίδης υπηρέτησε πρόεδρος της Ομοσπονδίας για δύο θητείες, ενώ έχει τεράστια εμπειρία σε συλλόγους κι οργανισμούς. Ηταν πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και της κοινότητας Προφήτη Ηλία στο Γιόνκερς, αλλά έχει και πείρα από το αμερικανικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ήταν από τους πλέον επιτυχημένους και αγαπητούς προέδρους της Ομοσπονδίας.

«Εγώ θα ήθελα μία Ομοσπονδία, έναν πρόεδρο, μία γενική συνέλευση», μας απάντησε όταν ζητήσαμε την άποψή του για την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καθίσουν σε ένα δωμάτιο και να τα βρούνε. Κι αν χρειάζονται εξωτερική βοήθεια, ας τη ζητήσουν».

Στο ερώτημά μας αν πιστεύει ότι το ζήτημα είναι «προσωπικό», ο κ. Τσεκερίδης απαντά καταφατικά.

«Πιστεύω ότι το προσωπικό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα παρά τα όσα σχετίζονται με την Ομοσπονδία».

Θέτουμε στον κ. Τσεκερίδη μία σειρά θεμάτων, όπως το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει καιρό να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας, οι γενικές συνελεύσεις έχουν ελάχιστη μαζικότητα και οι πανομογενειακές για την παρέλαση δεν έχουν ξεκινήσει.

«Συνομίλησα σήμερα με τον Πέτρο Γαλάτουλα και του είπαμε πως τα διοικητικά συμβούλια δεν έχουν απαρτία γιατί κάποιος παροτρύνει τα μέλη να μην πάνε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εχουμε ταμπουρωθεί, ο ένας με τον μεν κι άλλος με τον δε κι η φουκαριάρα η Ομοσπονδία υποφέρει».

Ρωτήσαμε τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τι θα κάνει την Τρίτη, όπου έχουν συγκληθεί δύο γενικές συνελεύσεις.

«Θα πάω στη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στις 7:30 μμ. Κατ’ εμέ αυτή είναι η γενική συνέλευση. Δεν έχω εξάλλου λάβει πρόσκληση για την άλλη, παρόλο που άτομο το οποίο είχε λάβει, μου τη διαβίβασε».

Εμφανώς στενοχωρημένος από την κατάσταση, ο Ηλίας Τσεκερίδης επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τους κκ Μεϊμάρογλου και Γαλάτουλα.

«Θέλω αυτοί οι δύο κύριοι, που πιστεύω αμφότεροι πονούν την Ομοσπονδία κι έχουν προσφέρει για πολλά χρόνια, να τα βρούνε, για να μην ξεφτιλιστούμε. Προέχει το καλό της οργάνωσης».

 έχουν ήδη γίνει μεσολαβητικές προσπάθειες.

«Έχουν γίνει αρκετές από τους πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας, Φαίνεται όμως πως και οι δύο δεν ανταποκρίνονται. Εγώ πήγα σε δύο συναντήσεις, όμως ο κ. Γαλάτουλας δεν ήταν εκεί. Στην Τρίτη που πήγα, μπήκα στο αυτοκίνητό μου για να φύγω ύστερα από 1.5 ώρα αναμονής κι εκείνη τη στιγμή ερχόταν ο Πέτρος Γαλάτουλας. Του είπα, εγώ δεν μπορώ να επιστρέψω. Υπάρχουν 3-4 πρώην πρόεδροι και κοιτάξτε που θα φτάσετε. Δε έφτασαν πουθενά».

Κεντρικό ρόλο στην ανταρσία φαίνεται να παίζει ο Γενικός Γραμματέας, Διονύσης Πυλαρινός, ο οποίος παρότι αντικαταστάθηκε λόγω απουσιών, δεν παραδίδει τη Γραμματεία. Όπως πληροφορηθήκαμε, το πρωτόκολλο αλλά και τα μητρώα των συλλόγων έχουν απομακρυνθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σχετικό ήταν και το πρόβλημα που είχε προκληθεί επί προεδρίας Τσεκερίδη, όταν ο κ. Πυλαρινός που είχε την ευθύνη της σελίδας της Ομοσπονδίας στο Facebook, αρνήθηκε να παραδώσει τους κωδικούς και να αποχωρήσει, όταν ανάρτησή του με την ευκαιρία του θανάτου του χουντικού πραξικοπηματία Ντερτιλή είχε προκληθεί σάλος.

«Τότε δεν είχε φερθεί καλά. Του είχα μιλήσει στο τηλέφωνο και του είπα ότι δεν μπορεί να βάζει την ιδεολογία του στο site της Ομοσπονδίας. Μου είπε πως όταν επιστρέψει σπίτι του θα αφαιρέσει την ανάρτηση. Αργότερα είπε, «ποιος είναι ο Τσεκερίδης για να μου πει να το αφαιρέσω. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Έδωσα εντολή στο νομικό μας σύμβουλο να κλείσει το site. Όπερ και εγένετο. Μου έστειλε μία επιστολή, την οποία είμαι σίγουρος δεν έγραψε ο ίδιος, αλλά ποτέ δεν ήρθε να μου ζητήσει προσωπικά συγγνώμη».

Βασίλειος Σταθάκος

Ο πρώην Πρόεδρος  κ.Βασίλειος Σταθάκος, σε δηλώσεις του, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η Ομοσπονδία σε πλήρη αναδιοργάνωση με άμεση αλλαγή του Καταστατικού και επαναφορά της άμεσης ψηφοφορίας από όλα τα μέλη των Συλλόγων, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η ψηφοφορία από συλλόγους-σφραγίδες, χάρη στις ψήφους των οποίων επέπλευσαν για πολλά χρόνια οι «φελλοί», όπως ο Πέτρος Γαλάτουλας…

Ο κ.Σταθάκος έδειχνε φανερά αγανακτισμένος με την κατάντια στα οργανωτικά της Ομοσπονδίας. Μας δήλωσε ότι είναι σε επαφή με τον τωρινό πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, στον οποίο προσέφερε τις συμβουλές του και την ενίσχυσή του ώστε να προχωρήσει μπροστά η Οργάνωση.  Ο κ.Σταθάκος ζήτησε από τον κ.Μεϊμάρογλου, αμέσως μετά την εκκαθάριση του σκηνικού, να συγκληθεί μεγάλη Πανομογενειακή συγκέντρωση στην οποία προσφέρεται να μιλήσει ο ίδιος, ως μέγας ευεργέτης και ως ενωτική προσωπικότητα και να αναπτύξει τις ιδέες του για τον εκδημοκρατισμό της οργάνωσης.  Βασικό θεμέλιο των ιδεών αυτών είναι να ανοιχτεί η ψηφοφορία για την ηγεσία της Ομοσπονδίας στα μέλη των συλλόγων που θα μπορούν με την ταυτότητα του Συλλόγου τους να προσέρχονται στις εκλογές.

 

πηγή:Greeknewsonline.gr/helleniscope.com