Αποτελέσματα- Βαθμολογίες super leanque

Μετά από τρία συνεχή αρνητικά αποτελέσματα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες με το 3-2 κόντρα στον Ατρόμητο, σε ένα ματς “τρελό” ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στην αρχή, η Ένωση ανέτρεψε το σκορ με αυτογκόλ και “τραγικό” λάθος του Μανδά, για να κριθεί τελικά η αναμέτρηση με ένα γκολ για κάθε ομάδα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Ο Μανούσος άνοιξε το σκορ στο 20′ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ανδρούτσος, αλλά ο Ολιβέιρα με τη… βοήθεια και του τερματοφύλακα του Ατρομήτου έφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο 70′. Το ματς έγινε όμως “θρίλερ” στα τελευταία λεπτά, με τον Ανδρούτσο να ισοφαρίζει στο 89′ και τον Πορτογάλο επιθετικός της Ένωσης να γράφει με… buzzer beater στο 93′ το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά ο Ατρόμητος ανέβηκε στη συνέχεια και μάλιστα κέρδισε πέναλτι στην πρώτη του καλή φάση στο ματς.

Μανούσος, Ενσικουλού και Ανδρούτσος συνδυάστηκαν ωραία στην επίθεση, με τον τελευταίο να περνάει τον Οικονόμου μέσα στην περιοχή, για να ανατραπεί από τον αμυντικό της Ένωσης. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και παρότι νικήθηκε αρχικά από τον Τσιντώντα, πήρε το “ριμπάουντ” και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1 στο ματς στο 20′.

Το γκολ “ξύπνησε” την ΑΕΚ, με τους παίκτες της να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, “πιέζοντας” για ένα γκολ. Ο Μανδάς απέκρουσε τα σουτ των Τσιγκρίνσκι και Βέρντε, ενώ είχε και τη βοήθεια της τύχης στην τριπλή ευκαιρία του 35ου λεπτού. Ο Λιβάγια δεν πρόλαβε να πλασάρει μπροστά στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, με τον Βέρντε να στέλνει στη συνέχεια τη μπάλα στο δοκάρι με σουτ, για να αστοχήσει ξανά ο Κροάτης με κεφαλιά εξ επαφής.

Το 0-1 έμεινε έτσι μέχρι το δεύτερο ημίχρονο, όπου η Ένωση μπήκε ξανά πιο δυνατά, ψάχνοντας από την αρχή το γκολ της ισοφάρισης. Είχε την τύχη μάλιστα να το βρει με τον Ολιβέιρα να έχει και την εύνοια της τύχης, όταν σε ωραία προσπάθεια και σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και μετά στην πλάτη του Μανδά για το 1-1.

Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έγινε όμως ο απόλυτος αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης λίγα λεπτά αργότερα, όταν έκανε “δώρο” την μπάλα στον Πορτογάλο επιθετικό σε ένα αδιανόητο λάθος, που έφερε το 2-1 και την απόλυτη ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει στο 76′, όταν μετά από ωραίο γύρισμα του Μανούσου από δεξιά, ο Βέλλιος πλάσαρε με τη μία, αλλά ο Τσιντώντας έπεσε και απέκρουσε.

Τελικά το 2-2 έγινε όμως στο 89′ με τον Ανδρούτσο να βρίσκει τη μπάλα μπροστά του μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ με το εξωτερικό να “παγώνει” ξανά το ΟΑΚΑ.

Το φινάλε “θρίλερ” όμως δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί, αφού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, από κόρνερ του Λόπες, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά και ο Ολιβέιρα έβαλε την προβολή για να γράψει με… buzzer beater το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ατρόμητος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (81’ Γαλανόπουλος), Βέρντε (67’ Αλμπάνης), Ντέλετιτς (59’ Μάνταλος), Λιβάια, Ολιβέιρα.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Μπαένα (49’ Στρούγγης), Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ενσικουλού (68’ Ρόσα), Μανούσος (77’ Γιακουμάκης), Βέλλιος

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε… φάτσα με την πρώτη του ήττα μετά από δύο χρόνια στη Superleague, αλλά ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κρέσπο στην τελευταία φάση του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” εμφανίστηκαν εξαιρετικοί στην Τούμπα και πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ με Ζαχίντ και Μακέντα, αλλά ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά… αρνήθηκε να χάσει, σκοράροντας δις για την ομάδα του.

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Ούτε τώρα για τους Αγρινιώτες!

Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη ο Παναιτωλικός, που έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο και δεν κατάφερε να… ξεκολλήσει από τον “πάτο” της βαθμολογίας στη Superleague.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου άνοιξε το σκορ στο 18′ με τον Μαρσιάλ, όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 43′ με τη βοήθεια και του VAR, πετυχαίνοντας το 1-1 με τον Μπαράλες, που σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία.

ΑΕΛ – ΟΦΗ: “Βυσσινί τρέλα”! Γκολάρες, VAR, ανατροπή και… κόκκινη κάρτα στον Κούγια

 

ΑΕΛ – ΟΦΗ: “Βυσσινί τρέλα”! Γκολάρες, VAR, ανατροπή και… κόκκινη κάρτα στον Κούγια

Τα είχε όλα η… ματσάρα του “AEL FC Arena”! Πάθος, γκολάρες, ακύρωση τερμάτων με VAR, κόκκινη κάρτα στον Αλέξη Κούγια και μια μεγάλη νικήτρια. Η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει… τούμπα ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΟΦΗ (0-2 από το 7ο λεπτό) και πήρε τεράστιο “τρίποντο” με 3-2, που την ανέβασε στους 15 βαθμούς (μόλις έναν περισσότερο από την ΑΕΚ που παίζει στη συνέχεια με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ). Με την ήττα αυτή, οι Κρητικοί διατηρήθηκαν στους 16 β.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΛ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο πρώτο λεπτό (το πλασέ του Νούνιτς να περνά ελάχιστα άουτ) και δύο λεπτά αργότερα να… σοκάρεται, δεχόμενη το γκολ (0-1). Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Σεμέδο να “κρεμάει” τον Κρίστινσον με σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή.

Η εκκίνηση του ΟΦΗ ήταν εκρηκτική, αφού πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών (7′) έφτασε στο 0-2! Ο Τσιλιανίδης πέρασε εκπληκτικά τον Μόρα (σαν σταματημένο) και πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο πορτιέρε. Η ΑΕΛ έδειξε να έχει… βραχυκυκλώσει, αλλά στο 14′ κατάφερε να μπει και πάλι στο ματς. Ο Κάτσε εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Βαγγέλης Μόρας βρήκε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε -με πλασέ- την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σεντερφορίσιο “τελείωμα”!

Super League 2: Τρία στα τρία ο Απόλλων Σμύρνης, πρώτη νίκη για Λεβαδειακό

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Πόντου και συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Η Παναχαϊκή πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της και ο Λεβαδειακός πήρε το πρώτο του τρίποντο.

 

super leanque βαθμολογιες – Google Search