Πάνω από 80 μετανάστες κινδύνεψαν από ασφυξία σε κοντέινερ στην Ξάνθη

Μόλις λίγο καιρό μετά την τραγωδία που συγκλόνισε τον κόσμο στο Έσεξ, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 39 μετανάστες μέσα σε φορτηγό-ψυγείο, εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στη Ξάνθη φορτηγό-ψυγείο με 41 παράτυπους μετανάστες.

Το φορτηγό κινείτο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Ο οδηγός μετέφερε στο ψυγείο συνολικά 41 μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατάγοντα -στην πλειονότητά τους- από το Αφγανιστάν.

Ο οδηγός του φορτηγού σταμάτησε σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ., στο δρόμο που συνδέει τη Ξάνθη με την Κομοτηνή, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στο εσωτερικό του φορτίου του βρέθηκαν στοιβαγμένοι μετανάστες, σε κατάσταση ασφυξίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν εάν δεν εντοπίζονταν από τις Αρχές και συνέχιζαν το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες πέρασαν τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στη συνέχεια ο οδηγός του φορτηγού ανέλαβε να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Το ψυγείο στο οποίο στοιβάχτηκαν, δεν λειτουργούσε.

Ο οδηγός που ανέλαβε τη μεταφορά έχει καταγωγή από τη Γεωργία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ανθρώπων και αύριο αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα. Οι Αρχές έχουν κατασχέσει τα προσωπικά του έγγραφα και αναζητούν πλέον τους εντολείς της διακίνησης. Δηλαδή, τους εγκεφάλους του κυκλώματος, που πιθανολογείται ότι έχει «άκρες» και στην Τουρκία.

ηγή:huffingtonpost.gr